Möss anpassade för spel finns det gott om på marknaden och det finns till och med modeller avsedda för specifika genrer. De kommer ofta med vissa funktioner och egenskaper som gör dem bättre anpassade för just spelgenren, med exempelvis fler anpassningsbara knappar och bättre greppyta.

Cooler Master lanserar nu sin spelmus MM830, vilket enligt dem själva är företagets första modell anpassad för MMO-titlar. Till skillnad från många andra tillverkare innebär detta dock inte att pekdonet kommer bestyckat med ett stort antal extraknappar, utan istället rör det endast om fyra stycken i form av ett styrkors.

mm830.jpg
mm8302.jpg

Styrkorset är placerat på vänster sida och ska ge användaren lätt till genvägar för att använda förmågor och annat i spel. Förutom styrkorset särskiljer sig även musen genom en OLED-panel med en storlek på 96 × 64 pixlar, vilken kan användas för att visa information från spelet eller en användarbestämd bild.

Diskutera möss, tangentbord och annan kringutrustning i SweClockers forum

Sett till specifikationer handlar det om en Pixart 3360-sensor med ett DPI-värde på 24 000. Precis som många av företagets övriga produkter är modellen även bestyckad med anpassningsbar RGB-belysning.

Cooler Master MM830 väntas finnas tillgänglig inom kort och har en rekommenderad prislapp på 869 kronor.