Från att främst ha varit ett företag inriktat på datorer är Microsoft idag även en stor aktör på konsolmarknaden. Detta har enligt många entusiaster lett till att företaget lagt mindre fokus på PC-plattformen och inte haft spelarna i åtanke när de utvecklat nya funktioner till sitt operativsystem.

Företaget har dock under de senaste åren sagt att detta är något de vill ändra på och nu efterfrågar Microsofts Xbox-avdelning spelarnas åsikter om spelande på Windows. De berättar att de vill ha åsikter om hur de kan göra PC-spelande bättre för Windows-användare och vilka funktioner de saknar i operativsystemet.

Via webbplatsen kan användarna skicka in förslag på hur spelande på Windows kan förbättras och sedan rösta på dem som de gillar mest. Microsoft har själva lagt upp flera förslag och de med flest röster i dagsläget innefattar bland annat att Windows automatiskt stänger av processer som körs i bakgrunden när ett spel startas, samt en version av Windows specifikt anpassad för spelande.

Flera förslag är också fokuserade på att spela med handkontroll på PC, såsom möjligheten att starta spel utan mus och tangentbord och underlättad process för att anpassa kontrollerna. När och om dessa förslag faktiskt implementeras i Windows nämns dock inte.

Har du några förslag på vad Microsoft borde lägga till eller ta bort för att göra spelande på Windows bättre? Diskutera i kommentarstråden!