Att kalla hårdvara för "gaming"-produkter eller att vara "för gamers" är en vanlig syn i datorbranschen. Att ha ett särskilt fokus på spelentusiaster spiller i allt större utsträckning över på andra områden, däribland mobiltelefonernas värld där både Asus och Razer har så kallade speltelefoner.

Nu har SweClockers kontorskollegor på 99 satt tänderna i Razer Phone 2, som lanserades i slutet av förra året och efterträdde den uppmärksammade föregångaren. Chefredaktör Jakob Nilsson är dock allt annat än positiv över telefonen, vilken beskrivs som smärtsam att använda.

Läs hela 99:s test av Razer Phone 2

Paradgrenen för telefonen är dess skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och själva panelen upplevs snabb när Nilsson sveper runt i operativsystem och applikationer. Smolk i bägaren är att prestandan inte räcker till för en generellt följsam upplevelse och telefonen upplevs långsammare än andra modeller med Qualcomms Snapdragon 845.

Kritik riktas även mot telefonens design, och då inte hur den ser ut utan hur den är att använda. De med dagens mått tjocka skärmramarna kombinerat med höga och skarpa kanter gör telefonen är obekväm med en hand och "direkt smärtsam för fingrarna att försöka använda". Därtill kritiseras placeringen av knapparna och fingeravtrycksläsaren som sitter på mitten av långsidorna.

Razer Phone 2 är helt enkelt inte en bra mobiltelefon. Den är ergonomiskt och estetiskt bristfällig, och stundtals en ren pina att använda. En bildskärm med 120 Hz räddar inte mobilen från dess övriga brister, och sammanfattningsvis känns detta som en riktig budgetmobil men med en prislapp som hävdar premium. Det finns betydligt bättre mobiltelefoner att köpa för ett lägre pris.

Trots en del förbättringar mot första Razer Phone, däribland en mer ljusstark skärm, landar Jakob i att Razer Phone 2 har för många brister för att anses vara en bra telefon. Speciellt när priset kommer in i ekvationen – Razers senaste flaggskepp kostar nämligen 8 990 kronor.