Den 22 februari är det dags för Biowares nästa speltitel Anthem. Det är ett actionbetonat rollspel som på flera sätt innebär en ny riktning för företaget, då de går ifrån enspelarupplevelser som Mass Effect och Dragon Age för att istället satsa på multiplayer.

Inför lanseringen av spelet har utvecklaren gjort en demoversion tillgänglig under korta perioder, varav en var öppen för alla oavsett om de förbokat eller ej. Många på SweClockers passade på att testa spelet och reaktionerna visar på blandade upplevelser.

Efter att ha kört ett par timmar, klarat Stronghold & questen, tagit "max level" för demot och lekt runt en massa i freeplay så är jag otroligt positivt inställd - Så pass att jag plockade upp fulla spelet idag! Combat är riktigt interaktivt, AI:n känns vettig på de elites/bossar demo erbjöd, ljud och grafik är helt klart i top & "class fantasy" är verkligen där också då varje Javelin känns unik att spela - God variation på vapen, förmågor och allt sådant med.

Medlemmen @Yatagarasu var en av många som lämnade Anthem-demot med positiva upplevelser. Han var så imponerad av ljud, grafik, bossar och vapen att det slutade med ett köp av spelet.

Spelat några timmar nu och man är så kluven. Spelet är roligt när man väl spelar, men dessa laddningsskärmar gör att jag drar mig för att starta igen, inte bara att de är många, de tar lång tid också. Sedan ser ju spelet fantastiskt fint ut men det är ju uppsminkat med fina kulisser och väldigt begränsat område man kan flyga inom.

Klicka för att läsa hela Löfvets inlägg

@Löfvet är något mer kluven kring Anthem, och menar att grafiken är fin men att upplevelsen dras ned något av laddningssekvenserna som både är många och långa.

Nu är det avinstallerat. Spelat ungefär 1.5h. Även om det finns vissa saker som är småroliga så är det på det stora hela ganska generiskt och något man väldigt snabbt blir less. Hade det varit F2P kanske man slöspelat lite med kompisar ibland. [...]

Klicka för att läsa hela altair4:s inlägg

En av de som var mer negativt inställda var medlemmen @altair4. Han tyckte att spelet hade vissa behållningar men överlag var det generiskt och blev tråkigt snabbt.

Ospelbart för mig. Hinner starta spelet och spela några minuter sen buggar allt ur och jag får typ 10% usage på både cpu/gpu.

Klicka för att läsa hela SuperFlugans inlägg

Till sist var det också många som upplevde rent tekniska problem med demoversionen av Anthem, med allt ifrån krascher till rena buggar. En av dem var medlemmen @SuperFlugan som vittnar om en ospelbar upplevelse, där problemen uppenbarade sig redan efter några minuter.

Har du testat Anthem? Vad tycker du om spelet? Stötte du på några problem? Dela med dig av dina reaktioner, både bra och dåliga, i kommentarstråden!

Efter att ha kört ett par timmar, klarat Stronghold & questen, tagit "max level" för demot och lekt runt en massa i freeplay så är jag otroligt positivt inställd - Så pass att jag plockade upp fulla spelet idag! Combat är riktigt interaktivt, AI'n känns vettig på dom elits/bossar, ljud och grafik är helt klart i top & "class fantasy" är verkligen där också då varje Javelin känns unik att spela - God variation på vapen, förmågor och allt sådant med.

Klicka för att läsa hela Yatagarasus inlägg