Under måndagen stod det klart att Respawn Entertainment, mest kända för serien Titanfall, arbetade på ett nytt spel som skulle avtäckas samma dag. Uppgifter på förhand talade för att det rörde sig om ett spel i battle royale-genren som skulle släppas för både PC och spelkonsoler.

Nu har spelet avtäckts och uppgifterna på förhand visade sig stämma. Namnet på speltiteln är Apex Legends och utspelar sig 20 år efter händelserna i Titanfall, 2 i ett område kallat Outlands där upp till 60 spelare slåss i lag om tre personer om att bli de sista överlevande.

Apex Legends särskiljer sig från andra spel i genren genom att de åtta olika karaktärerna olika förmågor, likt Overwatch. En annan unik aspekt är så kallade respawn beacons, som kan användas för att återuppliva lagkamrater mitt under striden.

Konceptet har redan visat sig vara populärt, då Respawn Entertainments VD Vince Zampella meddelade att över en miljon spelare testat Apex Legends redan efter åtta timmar. Spelet gick även om populära Fortnite i antal tittare på Twitch kort efter lanseringen.

Grundläggande systemkrav

Grundläggande systemkrav

Operativsystem

Windows 7

Processor

AMD FX-4350
Intel Core i3-6300

Grafikkort

AMD Radeon HD 7730
Nvidia Geforce GT 640

Primärminne

6 GB

Precis som Titanfall-serien körs Apex Legends på en kraftigt modifierad version av Valves spelmotor Source. Det resulterar i relativt låga systemkrav för den grundläggande nivån, med en AMD FX-4350 alternativt Intel Core i3-6300 kombinerat med ett Radeon HD 7730 eller ett Nvidia Geforce GT 640.

Rekommenderade systemkrav

Rekommenderade systemkrav

Operativsystem

Windows 7

Processor

AMD Ryzen 5-serien
Intel Core i5-3570K

Grafikkort

AMD Radeon R9 290
Nvidia GeForce GTX 970

Primärminne

8 GB

För den rekommenderade nivån nämns något modernare komponenter, med en processor ur AMD Ryzen 5-serien eller en Intel Core i5-3570K. Detta kombinerat med ett AMD Radeon R9 290 eller Nvidia GeForce GTX 970 samt 8 GB primärminne.

Apex Legends är gratis att spela och finansieras via mikrotransaktioner. Spelet finns tillgängligt för plattformarna PC/Windows, Playstation 4 och Xbox One.

Har du testat eller planerar du att testa Apex Legends? Vad tycker du om spelet? Dela med dig i kommentarstråden!