I augusti 2018 avtäckte Nvidia slutligen sin senaste grafikkortsarkitektur vid namn Turing, som i det högre prestandasegmentet direkt ersatte åldrande Pascal. När det kommer till energieffektivitet och prestanda för traditionell grafikrendering bjuder Turing dock inte på några stora förbättringar. Paradnumret för arkitekturen är istället helt ny hårdvara, som bland annat möjliggör ray tracing i realtid.

Djupdykning: Nvidias grafikarkitektur Turing under luppen

Därutöver finns stöd för tekniken Deep Learning Super Sampling (DLSS), som genom maskininlärning ska kunna skala upp lägre upplösningar med god kvalitet. I dagsläget finns endast en handfull spel som kan nyttja Turing-specifika funktioner, men Battlefield V är ett exempel där Nvidia slagit på stora trumman för implementationen av ray tracing.

bfv_2_on.jpg

Battlefield V med ray tracing aktiverat

Nu uppdaterar utvecklaren DICE förstapersonsskjutaren för att även stödja DLSS. Sedan november i fjol har Battlefield V erbjudit ray tracing med reflektioner av ljus i fokus, en funktion som inledningsvis var något problematiskt. Spelet har sedermera uppdaterats och sett rejäla optimeringar, och i samband med tillägget av DLSS-stöd ska detta område förbättras ytterligare.

Spel såsom kommande Metro Exodus kan använda ray tracing för den globala ljussättningen och ambient occlusion, men huruvida DICE ämnar begåva Battlefield V med liknande funktioner i framtiden återstår att se. Uppdateringen släpps den 12 februari och på menyn finns dessutom en rad buggfixar samt ett nytt samarbetsläge för fyra spelare.

Läs mer om Battlefield V

Källa: PCGamer