När EA och Bioware under 2017 återvände till Mass Effect-universumet i och med Mass Effect: Andromeda var förväntningarna högt uppskruvade. Titeln levde dock inte upp till dem utan möttes istället av hård kritik för brister när det kom till såväl spelmekanik som själva spelmotorn.

Några månader efter lanseringen bekräftade utvecklaren att de inte planerade några DLC-paket för speltiteln och sedan dess har det varit tyst kring spelserien i stort. I en artikel hos Polygon berättar nu dock Bioware-cheferna Casey Hudson och Mike Darrah att utvecklaren inte är färdiga med Mass Effect.

We’re definitely not done with Mass Effect. There’s a lot of stories to be told. We could pull on the threads we put down with Andromeda; we could pull on threads from Mass Effect 3. There’s a lot of interesting space to be explored.

Enligt Darrah finns det fortfarande många historier att berätta inom Mass Effect-universumet och möjligheterna är många. Enligt honom kan de fortsätta med det de påbörjade i Mass Effect: Andromeda eller gå tillbaka och fortsätta vidare på händelser från Mass Effect 3, beroende på vilken historia de vill berätta.

Även Hudson menar att det finns planer för ett nytt Mass Effect och berättar att de vill komma tillbaka till spelserien så snart de bara kan, men troligt är att det kommer dröja ett tag. Bioware lanserar inom kort sin senaste speltitel Anthem, som är en multiplayerfokuserad actionskjutare. Utöver det arbetar de även på nästa del i Dragon Age-serien, som avtäcktes i december 2018.

Vad skulle du vilja se i ett nytt Mass Effect? En fortsättning på Andromeda eller något helt nytt? Diskutera!