De senaste månaderna har uppgifterna kring Nvidias Geforce GTX 1660 Ti haglat tätt, där produktbilder och diverse specifikationer nyligen har hittat ut på webben. Precis som färska Geforce RTX 2000-serien är Geforce GTX 1660 Ti utrustad med en Turing-baserad grafikkrets, men som prefixet "GTX" antyder saknas hårdvara för exempelvis ray tracing i realtid.

Välrenommerade Asus har nu registrerat flera modeller av nämnda grafikkort hos den Eurasiska ekonomiska unionen (EaEU). Totalt listas 20 varianter fördelade över serier såsom Dual, Phoenix och ROG Strix, där produktnamnen innehåller information gällande minnesmängden. I enlighet med tidigare uppgifter gäller 6 GB minne för drygt hälften av korten, men för nio av dem listas 3 GB.

Asus GTX 1660 Ti 3GB.JPG

Klicka för större bild

Informationen påminner om tillvägagångssättet för Geforce GTX 1060, som initialt släpptes med fullskaliga kretsen GP106 och 6 GB GDDR5-minne. Några månader senare lanserades en billigare modell med halverad minnesmängd samt en något nedskalad grafikkrets. Huruvida samma behandling väntar för 3 GB-varianterna av Geforce GTX 1660 Ti återstår att se.

Listningen av de nya varianterna behöver inte heller betyda att de blir verklighet. I slutet av 2018 registrerade tillverkaren Gigabyte sex olika minneskonfigurationer för Geforce RTX 2060, där både GDDR5 och GDDR6-minne i olika mängd stod på menyn. Hittills har dock enbart kort med 6 GB GDDR6-minne avtäckts.

Geforce GTX 1660 Ti ska enligt uppgift lanseras den 22 februari, men Nvidia har inte presenterat någon officiell information kring produkten eller dess släppdatum. Prismässigt talas det om 279 USD, motsvarande 3 200 kronor inklusive moms. Detta kan jämföras med de rekommenderade priset för Geforce RTX 2060, som ligger på 3 999 kronor för modeller från både partnertillverkare och Nvidia.

Läs mer om Geforce GTX 1660 Ti: