I augusti 2018 avtäckte Nvidia Geforce RTX 2000-serien med den nya arkitekturen Turing. Förutom modeller från Nvidia själv innebar lanseringen även ett flertal olika varianter från partnertillverkare, med allt från överklockade till billigare sådana med enklare kylarlösningar.

En av Nvidias partnertillverkare är Zotac, som nu lanserar en ny variant av Geforce RTX 2080 Ti med namnet Arcticstorm. Precis som tidigare modeller i Arcticstorm-serien särskiljer den sig genom att den kommer med ett förinstallerat vattenblock, vilket kan kopplas ihop med användarens övriga vattenkylning.

ZXyYWT4vaDx0B7Hn.jpg
3m0CL9f63gxE3MkE.jpg
m0DdqsRQvPKqgWQg.jpg

Sett till specifikationer handlar det om en oförändrad basklockfrekvens på 1 350 MHz. Turbofrekvensen är dock något högre och går upp från 1 545 till 1 575 MHz. Grafikkortet är även bestyckat med strömförsörjning i 16+4 faser, vilket ska öka möjligheten för överklockning. I övrigt rör det sig om 11 GB GDDR6-minne, precis som för referensmodellen.

I övrigt finns tre Displayport, en HDMI, en USB Type-C med Virtuallink och för strömförsörjning används två 8-pin PCI  Express-kontakter. Precis som många av företagets övriga modeller är Geforce RTX 2080 Ti Arcticstorm även bestyckat med RGB-belysning som kan anpassas efter tycke och smak.

Någon prislapp för modellen avslöjas inte, men väntas hamna i den övre delen av skalan.

Läs mer om Geforce RTX 2080 Ti:

SweClockers 20-årsfirande 2019

I år firar SweClockers 20 år, vilket förutom en rad artiklar och tester på sajten även innefattar ett stort firande med aktiviteter där alla på SweClockers får chans att närvara. Inför det vill vi nu kolla av intresset, så svara gärna nedan om du skulle vara intresserad av att delta!