Sedan en tid tillbaka har tillverkare som Samsung arbetat med paneler som kan vikas och rullas ihop, för att kunna ta fram nya typer av enheter. Samsung har bland annat talat om smarta telefoner med hopvikbara skärmar, vilka enligt dem själva ska bli tillgängliga under 2019.

Samsung håller varje år ett evenemang de kallar för Samsung Unpacked och under årets upplaga talas det om att tillverkarens första hopvikbara telefon ska avtäckas. Inför evenemanget hittar nu vad som uppges vara bilder på enheten ut på webben, vilka även bekräftar att den får namnet Galaxy Fold.

galaxy-fold-940.png
crop.php.png

Bilderna visar en enhet med en panel som viks ihop på mitten med hjälp av någon form av gångjärn. I enheten övre högra hörn syns en flärp (eng. notch) som tros husera kamera och sensorer för ansiktsigenkänning. I botten skymtas även en ensam ingång i form av USB Type-C samt högtalare.

Modellen väntas avtäckas under Samsung Unpacked som går av stapeln den 20 februari klockan 20:00 svensk tid. Förutom Galaxy Fold kommer företaget också presentera nya Galaxy S10 och S10+, som även de har hittat ut på webben på förhand.

SweClockers kommer tillsammans med kollegorna på FZ och 99 följa evenemanget i Stockholm och intresserade som vill närvara kan fortfarande skriva upp sig för en biljett. Det blir mingel med direktsänt försnack, följt av själva sändningen, och som senare avrundas med eftersnack.

Källa: Slashleaks

Vad tror du om konceptet med hopvikbar skärm? Skulle du kunna tänka dig att använda en sån? Diskutera i kommentarerna!