Nyligen upptäcktes en allvarlig säkerhetsbrist hos 1177 Vårdguiden, där miljontals samtal till tjänsten legat tillgängliga på webben. De inspelade samtalen låg på en oskyddad server som vem som helst kunde få tillgång till och allt som krävdes var en webbläsare och kännedom om adressen.

Uppdagandet ledde till att Medhelp och underleverantören Medicall, som anlitat Voice Integrate för vidarekoppling av samtal och lagring av dessa, sade upp avtalet med teknikleverantören. Trots detta fortsätter Voice Integrate hantera samtal till 1177 Vårdguiden, rapporterar SVT. Avtalet gäller fram till sommaren 2019 och Medhelp har ännu inte hittat någon ny leverantör.

Passa på: Köp "Internetsladd i hårddisken"-tröjan i butiken

Enligt Björn Arkinger, affärsområdeschef på Medhelp, har säkerhetshålet täppts till och tjänsten ska återigen vara säker att använda. På frågan om han kan garantera att alla system från Voice Integrate är säkra svarar han dock att han i dagsläget inte kan ge något definitivt svar.

Enligt en genomgång gjord av SVT har det funnits säkerhetsbrister i flera av systemen. Den programvara som används för servern där samtalen sparats har bara den haft 32 kända säkerhetsbrister.

Säkerhetsbristen på servern upptäcktes av tidningen Computer Sweden och Medhelp meddelade nyligen att de valt att polisanmäla dem. Medhelp menar att de som rapporterat om läckan gjort sig skyldiga till dataintrång, anstiftan till dataintrång och obehörigt röjande av personuppgifter.

Läs mer om 1177-läckan: