Den schweiziska tillverkaren Arctic har seglat upp som en populär spelare på kylarmarknaden, både med kylpastan MX-4 samt kylarserien Freezer 33. I serien återfinns bland annat Freezer 33 TR, vilken kommer med utökad basplatta för att täcka Ryzen Threadrippers påtagliga värmespridare.

Vid ett spelevent i tyska Leipzig som Anandtech deltar i avslöjar nu bolaget en prototyp av Freezer 50 TR, en rejält tilltagen kylare i prestandasegmentet. Precis som "TR" i namnet antyder är det en modell anpassad för Ryzen Threadripper, med bred basplatta och hög kylförmåga.

Arctic Freezer 50 TR 1.jpg

På grund av att modellen är en prototyp är dock Arctic återhållsamma med detaljer som exakt TDP-värde och varvtal för fläktarna. Klart är dock att adresserbar RGB-belysning och semi-passiv drift står på menyn, där fläktarna står still när deras PWM-signal går under 5 procent.

Designmässigt gäller ett mörkt hölje i plast som täcker två väl tilltagna kylflänsar i aluminium. På dessa kan två stycken 140 mm-fläktar monteras, och till bottenplattan löper åtta stycken värmeledningsrör. Då det rör sig om en prototyp är pris och lanseringsdatum i dagsläget okända.

Är du sugen på en luftkylare modell större, eller kör du hellre vattenkylning? Dela dina tankar i kommentarsfältet!