En av de mest omtalade speltitlarna under de senaste månaderna är Biowares Anthem. Spelstudion som gjort sig känd för storslagna single player-äventyr som Dragon Age och Mass Effect prövar med Anthem något nytt och gör istället ett multiplayer-spel med fokus på skjutande och MMO-liknande inslag.

Läs hela recensionen av Anthem hos FZ

Nyligen lanserades spelet på bred front och självklart har SweClockers syskonsajt FZ satt ett betyg. Enligt recensenten Erik Cedervall hamnar Anthem under kategorin "acceptabel" – det har duktiga röstskådespelare, välgjord grafik och storslagna mellansekvenser. Men det är något som fattas för att nå upp till de riktigt höga höjderna.

Något som saknas är en traditionell Bioware-berättelse, med svåra val som spelaren måste göra och som i sin tur påverkar handlingen. Dialogerna är ofta av det mer triviala slaget och allt de leder till är erfarenhetspoäng, vilket enligt recensenten gör att man helst snabbspolar igenom dem.

Desto bättre är själva spelmekaniken och upplevelsen, där känslan av att kliva in i sin Javelin beskrivs som svårslagen. Det ackompanjeras av fina miljöer som det är en fröjd att flyga igenom och det är uppenbart att mycket tid lagts på att flygningen ska kännas rolig.

Anthem-E3-Gameplay.jpg

Flygandet görs bland annat i de många uppdrag spelaren tar sig an. De beskrivs som roliga för det mesta, men blir snabbt ganska repetitiva och handlar ofta om att försvara markerade zoner, samla ihop ett bestämt antal föremål eller döda ett visst antal fiender. Det räddas dock av det dynamiska stridssystemet, där Javelins har olika förmågor som kan kombineras på unika sätt.

Det är lite som om Bioware har byggt ett otroligt fint hus och använt sig av några av de bästa arkitekterna för att få denna ståtliga byggnad att imponera på förbipasserande. Men det är först när du går in i huset som du ser att det inte finns några möbler, huset är vattenskadat och det bor en limsniffande luffare i ett av rummen.

Överlag beskrivs Anthem som ett spel som står på en stabil grund och har enorm potential, om utvecklaren kan åtgärda de problem som finns idag. Spelet belönas därmed med betyget 3 av 5.

Spelar du Anthem? Håller du med om betyget? Diskutera i kommentarerna!