Smarta telefoner har blivit allt tunnare på senare år, något som gjort att utrymmet för batterier minskat. Det, tillsammans med det faktum att telefonerna blivit allt mer avancerade när det kommer till funktioner, har lett till att dagens modeller har betydligt kortare batteritid än de som släpptes för bara några år sedan.

Under årets upplaga av Mobile World Congress i Barcelona visar världens största batteritillverkare Energizer en ny telefon, som ska råda bot på problemet med kort batteritid. Detta genom att utrusta telefonen med ett batteri på hela 18 000 milliamperetimmar (mAh).

71984.jpg
71991.jpg
71990.jpg

Modellen heter Power Max P18K Pop och enligt företaget har den en batteritid på 50 dagar i standby-läge. Vid vanlig användning ska en full laddning räcka till två dagars filmtittande, 100 timmar musiklyssnande eller 90 timmar telefonsamtal. Power MaxP 18K Pop går även att använda som en powerbank för att ladda batteriet hos andra enheter.

Förutom batteriet särskiljer sig modellen även när det kommer till dess mått, och då främst tjockleken som ser ut att ligga kring 30–40 mm. I övrigt handlar det om en 6,2-tumsskärm med bildförhållandet 18:9 samt den åttakärniga systemkretsen Helio P70 från Mediatek, som dock uppges vara betydligt långsammare än andra alternativ på marknaden.

Detta ackompanjeras av 6 GB primärminne och 128 GB lagringsutrymme. Det sistnämnda kan även utökas med upp till ytterligare 128 GB via Micro SD-platsen.

Sett till anslutningar är den bestyckad med en USB Type-C och tack vare laddaren på 18 W ska en full laddning enligt uppgift ta två timmar. Energizer Power Max P18K Pop lanseras i juni och har en rekommenderad prislapp på 600 euro, motsvarande 6 400 kronor.

Källa: Expert Reviews

Läs mer om smarta telefoner från MWC 2019: