Under 2017 slog sig den då relativt okända aktören Wooting sig in på tangentbordsmarknaden med Wooting One Premium. På utsidan ser modellen ut som man andra, men under skalet döljer sig brytare från Flaertech, vilka möjliggör analog inmatning i exempelvis spel.

Det blev början på en trend med tangentbord med analog inmatning och en av de som prövat konceptet är Cooler Master, dock i form av knappsats som lanserades via Kickstarter. Nu lanserar företaget tangentbordet MK850, som använder sig av samma Aimpad-teknik för vissa tangenter.

mk850_4.jpg
mk850_3.jpg
mk850_2.jpg

Specifikt är det Q, W, E, R samt A, S, D och F som använder tekniken för analog inmatning. Det handlar om analoga Cherry MX-brytare som med hjälp av infraröda sensorer läser av hur långt tangenten trycks ned, något som ska ge bättre precision på samma sätt som en joystick på en handkontroll.

Cooler Master jämför Aimpad-tekniken direkt mot Wootings Flaretech-brytare och menar att deras egna erbjuder en bättre upplevelse. Enligt Cooler Master är deras teknik mer konsekvent när det kommer till prestanda då de exempelvis inte kan påverkas av externa källor av IR-ljus, något som Flaretech-brytarna kan.

Övriga funktioner som nämns är RGB-belysning, löstagbart handlovsstöd och dedikerade mediaknappar i tangentbordets övre del. Cooler Master MK850 lanseras inom kort och har en rekommenderad prislapp på 2 389 kronor.