Under 2018 började det dyka upp rykten om Nvidias kommande grafikkortsserie, som då sades baseras på en helt ny krets med namnet Turing. Detta visade sig stämma, då företaget lanserade Geforce RTX-serien mot slutet av året i form av modellerna RTX 2080 och RTX 2080 Ti. En av de stora nyheterna med grafikkorten var stöd för ray tracing samt andra tekniker som DLSS.

I dagsläget är det endast tre spel på marknaden som har stöd för teknikerna som Nvidia samlar under namnet RTX. Dessa är Anthem, Battlefield V och Metro Exodus och nu meddelar företaget att de börjar bundla speltitlarna med sina grafikkort ur Geforce RTX-serien.

Vid köp av ett Geforce RTX 2080 eller RTX 2080 Ti medföljer samtliga speltitlar i paketet, medan kunder som köper ett RTX 2060 eller RTX 2070 får välja mellan ett av dem. Gemensamt för alla tre spel är stöd för Nvidias nya tekniker, där Battlefield V och Metro Exodus har stöd för både ray tracing och DLSS medan Anthem endast har stöd för det sistnämnda.

Erbjudandet gäller både för bärbara och stationära datorer med grafikkorten samt vid köp av modellerna separat. Precis som tidigare erbjudandet är även detta tidsbegränsat och gäller endast hos utvalda återförsäljare.

Läs mer om ray tracing och DLSS: