En av Microsofts mest långlivade spelserier är Halo, vars först del släpptes redan 2001. Originalet samt uppföljaren Halo 2 släpptes för både PC/Windows och ursprungliga Xbox, men efterföljande delar har varit exklusiva för Microsofts spelkonsoler.

Fans har länge väntat på en återkomst till PC-plattformen och tidigare under månaden rapporterade via Thurrot att detta sker under 2019 med Halo: Master Chief Collection för PC/Windows. Allt mer talar för att detta stämmer, då Microsoft via ett videoklipp meddelar att nästa Inside Xbox avslöjar "spännande nyheter" om Halo: The Master Chief Collection.

Halo: The Master Chief Collection är som namnet antyder en samling av flera spel som släpptes 2014 och består av Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3, and Halo 4. Samtliga har uppdaterats när det kommer till grafiken och i Halo 2:s fall handlar det om en remaster där allt från kartdesign till ljud gjorts om.

Thurrot rapporterar även att Microsoft planerat att lansera spelsamlingen för PC under en längre tid, men har skjutit upp lanseringen flera gånger. Detta då de vill undvika samma scenario som med den "katastrofala" lanseringen på Xbox One. Inside Xbox sänds den 12 mars klockan 23:00 svensk tid.

Skulle du vara intresserad av Halo: The Master Chief Collection på PC? Diskutera i kommentarstråden!