Att koppla upp datorn mot TV-apparaten i vardagsrummet har blivit allt mer populärt. Inte sällan har många en nättare HTPC på plats som kan driva spel, och numera har de flesta spel dessutom stöd för trådlösa handkontroller. Många tillverkare hakar på tåget och har försökt skapa diverse lösningar för ändamålet.

En av dem är Corsair, som tidigare lanserat konceptet Lapdog. Detta blev dock ingen större framgångssaga, varpå företaget nu avtäcker mer avskalade K83 Wireless Keyboard. Det rör sig om en hybridlösning, där pekplatta, analog styrspak och vanliga tangenter kombinerats. Under tangentbordets högra kant återfinns dessutom två knappar i stil med traditionella handkontroller.

Styrspaken kan bland annat användas för att sikta i spel eller styra muspekaren på skrivbordet, vilket också gäller pekplattan som dessutom får stöd för geststyrning och upp till fyra simultana klick. Någon RGB-belysning är det inte tal om, men däremot lyses tangenterna upp av justerbara vita ljusdioder.

Corsair K83 Wireless 1.png
Corsair K83 Wireless 2.png
Corsair K83 Wireless 3.png

Designmässigt kommer tangentbordet i en svart finish av borstat aluminium, och på undersidan löper två gummerade linjer för fullgott grepp. Brytarna är av typen rubber dome och håller en låg profil, till skillnad ifrån de högre mekaniska brytarna på Lapdog. Totalt kan 20 samtidiga tangenttryck registreras.

Kommunikation sker via Bluetooth eller 2,4 GHz-bandet med den medföljande USB-dongeln och det laddningsbara batteriet ska ge 40 timmars drift. Laddningen sköts dock inte via populära USB Type-C utan lite äldre Micro USB.

Lanseringen sker nu och Corsair K83 Wireless Keyboard kommer med ett rekommenderat pris på 99 USD, motsvarande omkring 1 200 kronor inklusive moms.

Föredrar du slå dig ned i soffan när det är dags för datorspelande, eller gäller tangentbord och mus tätt inpå datorskärmen? Berätta hur du brukar spela i kommentarsfältet!