Att vatten är blött och att Apple gillar storslagna evenemang är saker som inte bör överraska någon. Nu har det åter blivit dags för bolagets så kallade vårevent som ska hållas den 25 mars på Steve Jobs Theatre i Cupertino, Kalifornien, och för alla därhemma direktsänds tillställningen.

Apple-show-time.jpg

Vanan trogen sker inbjudan med ett kryptiskt meddelande och den här gången är orden att lägga på minnet "It's show time". Det här har fått rykteskvarnarna att mala om att Apple är på gång med sin länge beryktade strömmande videotjänst och en prenumerationstjänst för nyheter.

Förutom de nya tjänsterna florerar många rykten om nya Ipad-modeller, en typ av enheter vars större skärmar händelsevis är väl lämpade rörlig bild och konsumtion av längre texter. Det har länge talats om att Ipad Mini 4 med sina 3,5 år på nacken till slut får en av många efterlängtad uppföljare.

Det är också möjligt att de större modellerna ersätts. "Vanliga" Ipad (2018) som lanserades den 27 mars 2018 kan tänkas följas upp av en uppdaterad modell. Påkostade Ipad Pro med 12,9- och 11-tumsskärmar släpptes dock i uppdaterade versioner i november 2018, vilket gör att nya varianter inte är särskilt troliga.

Apples evenemang går av stapeln den 25 mars klockan 18:00 svensk tid och ska kunna följas på webben via Apple-enheter med webbläsaren Safari, alternativt en PC med Microsoft Windows 10 och webbläsaren Edge.

Vad tror du att Apple har för planer till den 25 mars? Är det något du hoppas på och ser fram emot extra mycket? Dela med dig i kommentarsfältet!