Sedan en lång tid tillbaka har både Nvidia och AMD för vana att släppa nya drivrutiner i samband med stora spelsläpp på PC. Drivrutinsversionerna har suffixet Game Ready och som namnet antyder innebär de optimeringar och officiellt stöd för de aktuella spelen.

Nu introducerar företaget ett nytt koncept som de kallar för Creator Ready Drivers, vilket är drivrutiner anpassade för produktivitet. De riktar sig till en målgrupp som innefattar spelutvecklare samt andra som använder mjukvaror för att skapa innehåll av olika slag. Drivrutinerna kommer med optimeringar specifikt för dessa mjukvaror, och det rör sig bland annat om Adobe After Effects och Autodesk Maya.

CRD-graph-2.png

Den första drivrutinen med Creator Ready Drivers-märkningen kommer med optimeringar för bland annat Autodesks mjukvaror, vilka kan utnyttja RTX-grafikkorten för rendering med ray tracing. Utöver det handlar det om specifika optimeringar för Geforce RTX 2080, med upp till 9 procent bättre prestanda i både Adobe Photoshop CC och Premiere Pro CC.

Drivrutinen har versionsnumret 419.67 och finns tillgänglig att ladda ned via Nvidias officiella webbplats samt genom mjukvaran Geforce Experience. Nvidia meddelar att Creator Ready-drivrutinerna även får samma speloptimeringar som Game Ready-versionerna.

Läs mer om Nvidias drivrutiner: