Nintendo Switch lanseras i två nya varianter till sommaren

Nintendo Switch lanseras i två nya varianter till sommaren

Lagom till semestertider planerar Nintendo lansera Switch i två nya uppdaterade utföranden. Den ena blir en mer påkostad modell och den andra en prispressad som efterträder 3DS.

Japanska Nintendo har hittat tillbaka till konsumenternas hjärtan med sin senaste spelkonsol Switch, en bärbar enhet som vid behov kan dockas till en TV för storbild och högre prestanda. Spelkonsolen lanserades i början av år 2017 och det dröjde inte länge innan rykten började florera om en uppdaterad version.

Nu rapporterar The Wall Street Journal (betalvägg) att Nintendo inte enbart har en utan två nya Switch-enheter på gång. Enligt uppgifterna omfamnar företaget en strategi som liknar Sonys och Microsoft, vilka uppdaterade Playstation 4 respektive Xbox One med en prispressad och en högpresterande variant.

Enligt källor i leverantörsledet och spelutvecklare med tillgång till prototyper blir den ena en variant med "förbättrad funktioner" och högre prestanda jämfört med idag. Det påpekas dock att prestandan inte kommer nå upp till samma nivå som Playstation 4 Pro eller Xbox One X, vilket också är mycket troligt då det handlar om en bärbar enhet.

The company judged the new Switch models won’t need the vibration feature because there wouldn’t be many games released using the full benefit of it.

Den andra ska helt sonika vara en billigare modell, vilken Nintendo ser som en ersättare till den åldrande bärbara spelkonsolen Nintendo 3DS. För att pressa priset ska Nintendo ta bort vissa funktioner från originalet och leverantörer till Nintendo anger att en av dessa är inbyggd vibration i spelkontrollerna.

Andra funktioner som kan vara aktuella att ta bort av kostnadsskäl är pekskärmen, som av många inte ses som en nödvändig del i dagens Switch. Då Nintendo ser den billigare varianten som en ersättare till 3DS går det också att spekulera i att dockningsfunktionen stryker på foten, eller åtminstone inte skickar med den som originaltillbehör.

Samtidigt framgår att Nintendo byter skärmleverantör, något som kan tänkas göra avtryck i spelkonsolens bildegenskaper. Japanska Sharp som eftersträvade att leverera paneler till första Switch, men inte vann kontraktet, ska vara aktuell som leverantör för båda nya modeller.

Lanseringen av de nya Switch-modellerna uppges äga rum i början av sommaren. Vad duon får för prisbilder är ännu inte känt.

Fler nyheter om Nintendo Switch:

Skicka en rättelse
19

Fredagspanelen Mini 1: Ampere för hela slanten

Vägen till lanseringen av höstens grafikkort har kantats av ovanligt många rykten. Vi djupdyker i ämnet. Läs mer

15

Intel Architecture Day 2020 – en summering

Intel avslöjar detaljer kring Tiger Lake och visar upp den kommande grafiksatsningen Xe – vi sammanfattar det hela. Läs mer

48

Micron bekräftar GDDR6X för Geforce RTX 3090 – upp till 1 TB/s minnesbandbredd

Förutom att bekräfta grafikminnet GDDR6X röjer minnestillverkaren namnet på nästa generation Nvidia Geforce-kort. Läs mer

21

NSA varnar för ryska attacker mot Linux

Skadlig kod vid namn Drovorub utnyttjas av den ryska militärens underrättelsetjänst för intrång i Linux-system. Läs mer

81

Datorbutiken Liontech går i graven

Den stockholmsbaserade datorbutiken försätts i konkurs efter de nya ägarna ådragit sig stora skulder. Läs mer

35

Quake II gratis under begränsad tidsperiod

Bethesda bjuder på FPS-klassikern via sin onlinebutik, utlovar Quake III Arena under nästkommande vecka. Läs mer

65

Bild på flaggskepp i RTX 3000-serien läcker ut

Tungt censurerad bild visar bland annat trångbodda minneskretsar och ny Nvlink-anslutning. Läs mer

144

Apple och Google avlägsnar Fortnite från sina butiker

Innehavarna av båda plattformarna ser rött efter att Epic Games infört sin egen lösning för direktbetalningar i Fortnite. Läs mer

30

Senaste Windows Insider Preview fokuserar på grafikinställningar

Tillåter bland annat användare välja vilken grafikprocessor som ska användas i vilka applikationer. Läs mer

21

Fynda inför skolstarten med hjälp av SweClockers medlemmar

Traditionen trogen bjuder SweClockers upp med en specialsida, som samlar erbjudanden och tips från medlemmarna. Läs mer

60

Snabbtitt: Sony WH-1000XM4 – ett par riktigt bra brusreducerande hörlurar

Jonas tar sig an Sonys senaste generation brusreducerande hörlurar för att se om de håller måttet. Häng med på en snabbtitt! Läs mer

9

Intel Alder Lake är hybridprocessorer med prestandafokus

Intel bekräftar officellt sina kommande prestandaprocessorer Alder Lake, vilka kombinerar högpresterande kärnor med energieffektiva sådana. Läs mer