Mot slutet av 2018 släppte Bethesda den senaste delen i spelserien Fallout, med namnet Fallout 76. Många var skeptiska till speltiteln på förhand då den var helt och hållet fokuserad på spelande online tillsammans med andra, istället för single player och en påkostad enspelarupplevelse. Något annat som särskiljde speltiteln var det faktum att den var exklusiv för Bethesdas egen speltjänst.

Via Twitter meddelar nu Bethesda att det kommer ändras framöver, då Fallout 76 släpps på Steam senare under 2019. De stannar dock inte där och berättar att även kommande speltitlar som Rage 2, Wolfenstein: Youngblood och Doom Eternal släpps via Valves speltjänst.

Vid tidpunkten för lansering menade Bethesda att valet föll på företagets egen tjänst för Fallout 76 då det handlar om en onlineupplevelse som uppdateras kontinuerligt. Att ha spelet på sin egen tjänst underlättar enligt Bethesda kommunikationen med spelare då de inte behöver gå genom en annan aktör.

Valet att inte lansera på Steam blev omtalat bland spelare och var en av flera kontroverser kring Fallout 76 både innan och efter lanseringen. Förutom det drogs det med tekniska problem som påverkade spelupplevelsen och uppgifter om användare läckte ut via Bethesdas kundtjänstsida.

Fallout 76 lanseras på Steam senare under året, men någon mer exakt tidsram anges inte. Det är också ännu okänt som spelet samtidigt släpps via flera spelbutiker.

Läs mer om Fallout 76: