Under CES 2019 visade flera tillverkare sina bärbara datorer som lanseras under året. En av nyheterna för flera av årets modeller var att de bestyckas med OLED-paneler, vilka erbjuder bättre kontraster samt färger överlag. En av de som visade detta var Samsung, i form av en 15,6-tumspanel med 4K UHD-upplösning.

Nu lanserar HP sin bärbara dator med AMOLED-skärm och det handlar om en modell i företagets Spectre-serie. Panelen mäter in på 15,6 tum och upplösningen hamnar på 3 840 × 2 160 pixlar. Då den baseras på nuvarande Spectre 15 X360 kan den även användas som surfplatta.

I specifikationsväg utrustas modellen med en sexkärnig Intel Core i7-8750H, upp till 16 GB primärminne och en PCI Express-baserad SSD-enhet på 1 TB. För grafik används ett Geforce MX150 från Nvidia, alternativt ett Geforce GTX 1050 Ti.

Bärbara datorer med OLED-paneler är i sig inget nytt, då HP själva tidigare släppt modeller med det. Det som särskiljer de kommande varianterna är att skärmen har en storlek på 15,6 tum, jämfört med tidigare då det handlat om 13 tum. Övriga detaljer är höljda i dunkel, men troligt är att den tillverkas av Samsung då de i dagsläget är de enda som visat OLED-skärmar i storleksklassen 15,6 tum.

HP Spectre 15 X360 lanseras inom kort, men har ännu inte fått någon officiell prislapp. Baserat på tidigare modeller väntas den dock hamna i den övre delen av skalan.

Läs mer om OLED: