Microsoft lägger konstant till nya funktioner till sitt operativsystem Windows 10, och det kan handla om allt ifrån större omfattande saker till mindre som de flesta användare inte märker. Inom kort väntas en ny uppdatering för operativsystemet, som kommer med en rad nyheter.

En uppmärksammad nyhet i nästa uppdatering är det faktum att Filhanteraren nu körs som en egen process som standard. Inställningen finns redan idag och förhindrar att skrivbordet och aktivitetsfältet slutar svara i samband med att en mapp gör det, då de körs via samma process i operativsystemet.

Skillnaden mot tidigare är att inställningen numera är förvald och istället måste avaktiveras av användaren. Varför den inte varit aktiverad som standard tidigare beror troligen på att det kräver extra resurser i form av primärminne och processor, om än marginellt.

Ändringen introduceras i och med version 1903 av Windows 10, som blir nästa stora uppdatering av operativsystemet och väntas i enlighet med de som släppts tidigare få namnet April 2019 Update. Den väntas bli tillgänglig någon gång under april månad, men ännu har inget lanseringsdatum tillkännagivits.

Källa: Deskmodder.de

Läs mer om Windows 10: