Att lansera olika variationer av ett grafikkort med samma namn har förekommit under flera år, både från AMD och Nvidia. Förstnämnda med bland annat RX 560 och Nvidia med Geforce MX 150 för bärbara datorer. Det framgår dock inte alltid helt klart vilken variant som gäller, något som kan vara vilseledande.

Nu rapporterar Notebookcheck att Nvidia gör en favorit i repris med Geforce MX 250. Det finns nämligen två varianter av grafikkortet, och om situationen med MX150 återupprepas torde prestandaskillnaden vara kring 30 procent. Redan nu har flera datortillverkare valt att inte specificera vilken variant av MX250 som används.

Precis som föregångaren kommer ena MX250 med 10 W TDP och den andra med 25 W TDP. Förstnämnda har enhets-ID "1D52" och den snabbare på 25 W får ID "1D13". Skillnaden tros primärt ligga hos klockfrekvenserna, men hittills har alla modeller Notebookcheck fått in använt den snabbare 25 W-varianten.

Det återstår att se hur stor prestandaskillnaden blir i praktiken, och om fler tillverkare väljer att avslöja vilken version som används. Tills dess rekommenderas det att hålla extra koll vid köp av en bärbar dator för att se till att det är rätt komponenter som används.

Vad tycker du om att grafikkortstillverkare inte alltid är så tydliga med namngivningen? Diskutera i kommentarsfältet!