I november 2018 meddelade Disney att deras kommande strömningstjänst ska heta Disney+, men utöver det har få detaljer om tjänsten publicerats. Nu går företaget ut med officiellt lanseringsdatum och prislapp för tjänsten.

Den 12 november drar tjänsten igång på den amerikanska marknaden och priset hamnar på 6,99 USD per månad, eller 69,99 USD per år. Tjänsten är abonnemangsbaserad och ska inte innehålla reklam. Månadskostnaden ligger fyra dollar lägre än konkurrenten Netflix.

I USA ligger kostnaden för Netflix grundabonnemang på 9 USD, som vid direkt valutakonvertering motsvarar cirka 84 kronor. Det svenska priset för samma abonnemang är 89 kronor, så om Disney+ följer samma internationella prissättning skulle månadskostnaden kunna hamna på cirka 70 kronor.

Sett till innehållet har Disney sedan tidigare meddelat att innehåll från företagets egna varumärken, som exempelvis Star Wars och Marvel, blir exklusivt för den egna tjänsten. I och med Disneys förvärv av mediabolaget 21st Century Fox får innehållet dessutom exklusivt tillskott av serier som The Simpsons. Äldre Disney-filmer kommer också göras tillgängligt på tjänsten.

I skrivande stund har Disney inte meddelat några specifika tidsplaner för internationell expandering av tjänsten. Disney+ kommer slå följe med en annan stor teknikjättes strömningstjänst i höst, Apple TV+, vars lanseringsdatum och månadskostnad än så länge är okänd.

Läs mer om Disney+: