Playstation 4 och Xbox One börjar sjunga på sista versen, där båda två lanserades redan 2013. Efterträdare är enligt många att vänta under 2020, och under huven tros Zen 2 och grafikarkitekturen Navi stå för beräkningarna. Det verkar dock inte hindra Microsoft från att ta fram en ny variant av Xbox One innan dess.

Nu stärks nämligen de tidigare uppgifterna om Xbox One S All Digital, via tyska Winfuture. Webbplatsen har fått tag i vad som ska vara officiella prisuppgifter samt datumen för både avtäckande och butikslansering. Priset landar på 230 euro, motsvarande omkring 2 400 kronor.

I svenska butiker kan det dock bli ett större påslag, till följd av kemikalieskatten. Avtäckandet ska ske i närtid, närmare bestämt den 16 april. Därefter tar det några veckor fram till den 7 maj innan konsolen dyker upp på Europas butikshyllor, vilket sannolikt innefattar Sverige.

Xbox one S package.png
Xbox one S.png

I paketet ingår en Xbox One S utan optisk läsare, en handkontroll samt 1 TB mekaniskt lagringsutrymme. Dessutom ingår de populära spelen Minecraft, Forza Horizon 3 och Sea of Thieves, vilka kommer förinstallerade på konsolen. Designmässigt verkar den identisk med Xbox One S, minus skivläsaren.

Huruvida detta är ett testskott från Microsoft återstår att se, då det tidigare diskuterats kring hur relevant optisk media är i moderna konsoler. Med en ny generation i antågande kan det spara både kostnader och utrymme att skippa komponenten.

Läs mer om spelkonsoler