Sedan början av 2019 har Nvidias grafikarkitektur Turing successivt tagit sig längre ned i pris- och prestandaklasserna. I januari släpptes Geforce RTX 2060, som utrustas med den minst kraftfulla Turing-kretsen med hårdvara för maskininlärning och raytracing. Detta grafikkort har sedan följts av två modeller i Geforce GTX 1600-serien, och inom kort väntas nytillskottet Geforce GTX 1650 göra entré.

De senaste veckorna har specifikationer för sistnämnda grafikkort hittat ut på webben, tillsammans med bilder av modeller från Gainward, Palit och Zotac. Nu publicerar Videocardz bilder föreställande ytterligare tio grafikkortsmodeller, där Asus svarar för tre av dem. Fyra av korten är tillverkade av Gigabyte och den resterande trion är signerad MSI.

GIGABYTE-GeForce-GTX-1650-4GB-GAMING-OC.jpg

Gigabyte Windforce OC

GIGABYTE-GeForce-GTX-1650-4GB-GAMING-OC3.jpg

Gigabyte Windforce OC

GIGABYTE-GeForce-GTX-1650-4GB-GAMING-OC2.jpg

Gigabyte Windforce OC

GTX1650-GAMING-OC.jpg

Gigabyte Windforce OC

GIGABYTE-GeForce-GTX-1650-4GB-WINDFORCE-OC.jpg

Gigabyte Gaming OC

GIGABYTE-GeForce-GTX-1650-4GB-WINDFORCE-OC3.jpg

Gigabyte Gaming OC

GIGABYTE-GeForce-GTX-1650-4GB-WINDFORCE-OC2.jpg

Gigabyte Gaming OC

GIGABYTE-GTX1650-WF-oC-1.jpg

Gigabyte Gaming OC

Bilderna som tillhör Gigabytes grafikkort har sitt ursprung hos en kinesisk återförsäljare, varför samtliga levereras med information om fysiska mått och klockfrekvenser. Modellen som blir del av Gaming OC-familjen har den mest påkostade utformningen, där dubbla fläktar ackompanjerar värmeledningsrör och kylfläns i aluminium, vilket tillåter en turbofrekvens om 1 850 MHz – 11 procent över den förmodade referensnivån som tidigare rapporterats.

Även grafikkortet i Windforce OC-familjen utrustas med två fläktar och extra strömkontakt. Utbudet för bildanslutningarna är också identiskt och består av en Displayport och tre HDMI. Den tillhörande kylflänsen är en tunnare aluminiumkonstruktion och turbofrekvensen ligger på 1 785 MHz, eller drygt 7 procent högre än referensutförandet.

GIGABYTE-GeForce-GTX-1650-4GB-MINI-ITX-OC.jpg

Gigabyte Mini ITX OC

GIGABYTE-GeForce-GTX-1650-4GB-MINI-ITX-OC3.jpg

Gigabyte Mini ITX OC

GIGABYTE-GeForce-GTX-1650-4GB-MINI-ITX-OC2.jpg

Gigabyte Mini ITX OC

GIGABYTE-GTX1650-MINIG.jpg

Gigabyte Mini ITX OC

GIGABYTE-GeForce-GTX-1650-4GB-OC.jpg

Gigabyte OC

GIGABYTE-GeForce-GTX-1650-4GB-OC3.jpg

Gigabyte OC

GIGABYTE-GeForce-GTX-1650-4GB-OC2.jpg

Gigabyte OC

GIGABYTE-GTX-1650-OC.jpg

Gigabyte OC

Därutöver erbjuder Gigabyte ett grafikkort i Mini ITX-utförande med längden 152 mm, där en ensam 80 mm-fläkt sällskapar aluminiumkylflänsen. Därtill listas en modell i OC-serien där återigen dubbla fläktar står på menyn. För de två sistnämnda korten gäller dock en blygsamt förhöjd klockfrekvens, skrotad 6-pinskontakt och endast tre bildanslutningar.

MSI-GeForce-GTX-1650-4GB-AERO-ITX-OC.jpg

MSI Aero ITX

MSI-GeForce-GTX-1650-4GB-AERO-ITX-OC2.jpg

MSI Aero ITX

MSI-GeForce-GTX-1650-4GB-VENTUS-XS-OC.jpg

MSI Ventus XS OC

MSI-GeForce-GTX-1650-4GB-VENTUS-XS-OC2.jpg

MSI Ventus XS OC

MSI-GeForce-GTX-1650-4GB-GAMING-X.jpg

MSI Gaming X

MSI-GeForce-GTX-1650-4GB-GAMING-X2.jpg

MSI Gaming X

Från MSI syns också en krympt variant av Geforce GTX 1650 i serien Aero ITX OC, som flankeras av en modell i Ventus XS OC-familjen. Gemensamt för de båda är avsaknaden av extra strömtillförsel och de tre bildanslutningarna, bestående av HDMI, Displayport och DVI. Ventus XS OC-kortet levereras med dubbla fläktar, medan den mindre modellen endast har en.

Den mer påkostade serien Gaming X får en Geforce GTX 1650-modell, där MSI:s Twin Frozer-kylare med dubbla fläktar vankas. Utöver en 6-pinskontakt för strömmatning märks att DVI-anslutningen fått stryka på foten, till förmån för en extra Displayport-anslutning.

ASUS-GeForce-GTX-1650-4GB-PHOENIX-OC.jpg

Asus Phoenix OC

ASUS-GeForce-GTX-1650-4GB-DUAL-OC.jpg

Asus Dual OC

ASUS-GeForce-GTX-1650-4GB-ROG-STRIX-OC.jpg

Asus Asus ROG Strix Gaming OC

Asus utökar serierna Phoenix OC och Dual OC, och i båda fallen handlar det om relativt enkla modeller med en respektive två fläktar som håller en kylfläns i aluminium sval. De tre bildanslutningarna består av HDMI, DVI och Displayport, medan strömtillförseln sker över PCI Express-anslutningen.

Avslutningsvis syns ett Geforce GTX 1650 hemmahörande i Asus flaggskeppsserie ROG Strix Gaming OC, där integrerad RGB-belysning ackompanjerar de dubbla fläktarna och kylflänsen med värmeledningsrör. De fyra bildanslutningarna utgörs av dubbla HDMI och lika många Displayport.

Utöver modellerna från Gigabyte avslöjas ingen ny information kring specifikationerna för Geforce GTX 1650, men samtliga förpackningar bekräftar 4 GB grafikminne av typen GDDR5. Tidigare uppgifter talar för att grafikkretsen blir TU117 med 896 CUDA-kärnor, med bas- och turbofrekvens om 1 485 respektive 1 665 MHz i referensutförande. Samma uppgifter skvallrar om lansering den 23 april, men huruvida detta stämmer återstår att se.

Läs mer om Turing i de lägre prestandaklasserna: