Under 2017 avtäckte Apple sin första telefon med tunnare skärmkanter och så kallad "flärp" – jubileumsmodellen Iphone X. Sedermera kom Iphone Xs under 2018, med den nya systemkretsen (SoC) Apple A12 Bionic tillverkad på 7 nanometer, samt en ny kamerasensor.

Iphone XI.jpg

Källa: Weibo via Wccftech

Iphone XI Front.jpg

Källa: Weibo via Wccftech

I år väntas istället Iphone XI, vilken bör föra med sig en uppdaterad design om Apple är sin vana trogen. Packningar för kretskortet som hittat ut tyder på att så är fallet, och nu stärks uppgifterna genom en skaltillverkare som fotat prototypformar i metall. Formarna har tre utskärningar för kamerasensorer, något som pekar mot att årets Iphone-modell får tre kameror.

Uppsättningen är relativt vanlig hos Androidtelefoner, även om Apples triangulära placering på en ö för sensorer sticker ut en gnutta. Huruvida det rör sig om en kamera som ska ge bättre optisk zoom, större ljusinsläpp eller vidare vinklar är dock okänt, men sistnämnda har omnämnts som trolig. Framsidans flärp innehållandes sensorhubben för Face ID ser däremot ut att vara sig lik.

Utöver en uppdaterad design och kamerauppsättning i trippelt utförande väntas Iphone XI få en ny systemkrets samt förbättrad ansiktsigenkänning. Likt Ipad Pro kan även USB Type-C bli aktuellt för telefonerna. I övrigt är dock de flesta detaljer ännu höljda i dunkel inför höstens traditionsenliga Iphone-lanseringar.

Läs mer om Apples senaste nyheter