Utvecklaren Epic Games har varit ett hett diskussionsämne i spelbranschen under 2019. Efter att företaget mot slutet av 2018 lanserat en egen spelbutik har de köpt exklusiva rättigheter till ett flertal speltitlar, stora som små, för att locka kunder till butiken.

I ett inlägg på sin webbplats meddelar utvecklaren Psyonix att de förvärvats av Epic Games. Studion, som gjort sig mest kända för det racingbaserade fotbollsspelet Rocket League, berättar att affären innebär större möjligheter att nå ut till fler spelare och fortsätta stöda spelet med uppdateringar.

Som en del av förvärvet flyttar Rocket League från Steam till Epic Games Store senare under 2019 och bli exklusivt för butiken. Fram tills dess kommer dock spelet fortsatt vara tillgängligt på Steam och kunder som köper spelet där ska få uppdateringar även efter att det försvinner från Steam.

Exakt när flytten från Steam sker nämns inte, men Psyonix berättar att ingenting ändras när det kommer till stöd från utvecklaren. Enligt Psyonix ska uppdateringar med nytt innehåll av olika slag även fortsatt släppas med jämna mellanrum, och att Epic Games stora resurser kommer hjälpa till att göra detta ännu bättre.

Uppdatering: Utvecklaren Psyonix förtydligar att Rocket League inte försvinner från Steam. Detta till skillnad från tidigare uppgifter, som talade om att spelet blir exklusivt Epic Games Store.

Läs mer om Epic Games Store och exklusiva speltitlar: