Den 1 april 2016 avtäckte Razer den kommande produkten Project Breadwinner, en brödrost med den finurliga sloganen "Bread to win". Detta var föga förvånande ett aprilskämt, men en kampanjsida på sociala medier med målet att göra Project Breadwinner till en verklig produkt har efter år av kampanjande nått målet.

Razer-Toaster2.jpg

Razers aprilskämt baserades på Facebook-sidan "Give us the Razer Toaster" som sedan flera år tillbaks kampanjat för att företaget skulle skapa en brödrost. Razers VD Min-Liang Tan meddelade att företaget skulle göra en brödrost om sidan lyckades locka till sig en miljon likes, vilket den nu efter flera års träget kampanjande lyckats med.

Mer specifikt består miljonen röster av en kombination av 45 000 likes och tolv personer som faktiskt tatuerat in Razer-brödrosten på kroppen. Varje tatuering har räknats som 100 000 likes, vilket alltså tagit kampanjen i mål. Min-Liang Tan meddelar nu i ett Facebook-inlägg att han nu ska sätta samman en grupp ingenjörer och produktdesigners som ska påbörja arbetet med brödrosten.

Enligt samma Facebook-inlägg kommer processen med att utveckla Razer Toaster pågå i några år. Någon konkret lanseringslucka eller prislapp saknas alltså, men den som varit sugen på en brödrost i Razers stilspråk behöver nu inte tatuera sig för att lägga vantarna på en enhet.

Läs mer om Razer: