Sommarens lansering av AMD:s Ryzen 3000-serie närmar sig med stormsteg. Den nya processorserien introducerar Zen 2-arkitekturen och tillverkningsteknik på 7 nanometer. AMD:s VD Lisa Su kommer inleda teknikmässan Computex i Taiwan, där sannolikt även moderkort för de nya processorerna kommer visas upp.

MSI1.jpg
MSI2.jpg

Nu visar MSI aptitretande bilder på ett kommande moderkort baserat på styrkretsen X570 som ska lanseras tillsammans med tredje generationens Ryzen-processorer. Namnet på moderkortet är MSI MEG X570 Ace, där MEG är en förkortning av MSI Extreme Gaming. Detta är produktsegmentet för spelentusiaster, och segmentet delas i sig in i tre underkategorier.

Underkategorierna är Godlike, Creation och Ace, där den sistnämnda är den billigaste nivån. På dessa moderkort kommer användare kunna köra samtliga AM4-baserade processorer i Ryzen 3000-serien. De senaste rapporterna påstår att flaggskeppsprocessorn i serien ska bestyckas med 16 kärnor och 32 trådar.

I en av bilderna MSI släpper ifrån sig syns siffrorna "5 6 7". Siffran sex visas med en symbol för trådlösa nätverk ovanför, vilket antyder att moderkorten kommer få stöd för senaste generationens trådlösa nätverk enligt Wifi 6-standarden (802.11ax). Siffrorna 5 och 7 kan helt enkelt representera X570-plattformen. Siffrorna 3000 representerar inte helt oväntat Ryzen 3000-serien.

Computex 2019 i Taiwan går av stapeln den 28 maj och löper fram till 1 juni. SweClockers kommer vara på plats för att rapportera om allt det senaste i teknikväg som visas upp där.

Läs mer om Ryzen 3000:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!