Oneplus 7 lanseras – i sällskap av Pro-modell med 90 Hz-skärm

Oneplus 7 lanseras – i sällskap av Pro-modell med 90 Hz-skärm

I enlighet med tidigare rapporter lanserar Oneplus sin nya telefon Oneplus 7, som har sällskap av mer påkostade Oneplus 7 Pro med 90 Hz bilduppdatering och vidvinkelkamera.

Oneplus lanserar vårens nya flaggskeppsmobil Oneplus 7, som för första gången i företagets historia får sällskap av en premiummodell – Oneplus 7 Pro. Den vanliga liknar fjolårets Oneplus 6T till stora delar medan komponenterna på insidan uppgraderats. Oneplus 7 Pro står för de stora nyheterna, där paradnumret är en skärmpanel med 90 Hz bilduppdatering.

Oneplus 7 Pro med 90 Hz-skärm

Oneplus 7 Pro har en skärm på 6,67 tum och upplösningen 3 200 x 1 800 pixlar (QHD+). Den stöder rikt färgomfång med HDR10 och HDR10+, med ljusstyrka på upp till 800 nits. Kombinationen av god svärta och kontrastförhållanden i en AMOLED-panel med för paneltypen ovanligt hög ljusstyrka bådar för imponerande HDR-återgivning. Skärmens kanter är också välvda.

OP7Pro-2.jpg
OP7Pro-1.jpg

Det stora paradnumret med skärmen är dock bilduppdateringen på 90 Hz, ett steg upp från de 60 Hz som mobiltelefoner typiskt sett är utrustade med. Spelinriktade telefoner som Razer Phone och Asus ROG Phone har erbjudit hög bilduppdatering tidigare, men Oneplus 7 Pro blir den första renodlade konsumenttelefonen med tekniken.

Oneplus 7 Pro bestyckas också med tre kameror, där vidvinkelkameran är nytt för företagets telefoner. Vidvinkelkameran har en sensorupplösning på 16 megapixlar, bländaröppning på f/2,2 och kan ta bilder med 117 graders perspektiv. Den primära kamerans upplösning är 48 megapixlar och stöder optisk bildstabilisering (OIS). Telefotokamerans upplösning är 8 megapixlar.

Den främre kameran huserar inne i telefonen och fälls upp när användaren väljer att aktiverar den. Enligt Oneplus har mekanismen certifierats för att kunna matas ut och in 300 000 gånger under telefonens livstid, vilket skulle motsvara 150 gånger om dagen i fem års tid.

OP7Pro-3.jpg
OP7Pro-2 (1).jpg

På insidan jobbar systemkretsen Qualcomm Snapdragon 855 som paras med antingen 6, 8 eller 12 GB primärminne. Den interna lagringen kan fås i storlekar om 128 eller 256 GB. Därtill blir Oneplus 7 Pro blir först med att använda lagringsformatet UFS 3.0, vilket bör medföra signifikant förbättrad läs- och skrivprestanda för den interna lagringen.

Batteriet har en kapacitet på 4 000 milliamperetimmar vilket enligt Oneplus representanter ska ge batteritid motsvarande vad Oneplus 6T erbjuder. Detta kan snabbladdas via tekniken Warp Charge som ska kunna ladda telefonen från 0 till 50 procent på 20 minuter. Då konverteringen sker i laddaren snarare än telefonen kan den användas samtidigt som den laddas utan att problem med värmeutveckling leder till nedklockad systemkrets.

Oneplus 7 och Bullet Wireless 2

Vanliga Oneplus 7 håller sig nära fjolårets Oneplus 6T sett till design. Skärmen på 6,2 tum använder en droppformad främre selfie-kamera precis som Oneplus 6T och skärmens kanter är inte välvda. Telefonens insida är däremot densamma som Pro-modellen, med Snapdragon 855 och 6 eller 8 GB primärminne. Lagringsutrymmet håller sig till 128 GB och även här används UFS 3.0.

OP7_press1.jpeg

Oneplus 7.

OP7_press2.jpeg

Oneplus 7.

Utöver detta lanserar Oneplus även en 5G-version av Oneplus 7 Pro. Då svenska telekomoperatörer inte har kommersiella 5G-nät igång i dagsläget kommer denna produkt inte lanseras på svenska marknaden i första skedet, där Finland och Storbritannien tillhör två lanseringsländer.

OP7Pro-4.jpg
OP7Pro-6.jpg
OP7Pro-5.jpg

Oneplus lanserar också de trådlösa in-ear-hörlurarna Bullet Wireless 2. Dessa har fått förbättrad intern teknik vilket ska bättre återge basljud och har även fått förbättrad ljudupptagning via den integrerade mikrofonen. Batteritiden har utökats till 14 timmar på en laddning och hörlurarna kan nu synkroniserad med två enheter samtidigt. Anslutning sker via Bluetooth 5.0.

Säljstart i slutet av maj

Oneplus 7 Pro och de trådlösa hörlurarna Bullet Wireless 2 kan köpas från och med 21 maj, medan mindre Oneplus 7 blir tillgänglig i juni. Vissa färgalternativ av Oneplus 7 Pro blir också tillgängliga under juni månad.

Produkt

Konfiguration

Färg

Pris (SEK)

Tillgänglighet

OnePlus 7 Pro

6GB RAM
128GB lagring

Mirror Gray

7 895

21 maj

OnePlus 7 Pro

8GB RAM
256GB lagring

Mirror Gray

8 395

21 maj

OnePlus 7 Pro

8GB RAM
256GB lagring

Almond

8 395

Juni

Oneplus 7 Pro

8GB RAM
256GB lagring

Nebula Blue

8 395

Juni

Oneplus 7 Pro

12GB RAM
256GB lagring

Nebula Blue

9 195

21 maj

Oneplus 7

6GB
128GB lagring

Mirror Gray

6 195

4 juni

Oneplus 7

8GB
128GB lagring

Mirror Gray

6 795

4 juni

Oneplus Bullets Wireless 2

Black

1 099

21 maj

Priserna för Oneplus 7 börjar vid 6 195 kronor medan Oneplus 7 Pro börjar vid 7 895 kronor. Oneplus Bullet Wireless kostar 1 099 kronor. Samtliga priser är Oneplus rekommenderade och inklusive moms.

Skicka en rättelse
1

Fredagspanelen Mini 1: Ampere för hela slanten

Vägen till lanseringen av höstens grafikkort har kantats av ovanligt många rykten. Vi djupdyker i ämnet. Läs mer

10

Intel Architecture Day 2020 – en summering

Intel avslöjar detaljer kring Tiger Lake och visar upp den kommande grafiksatsningen Xe – vi sammanfattar det hela. Läs mer

26

Micron bekräftar GDDR6X för Geforce RTX 3090 – upp till 1 TB/s minnesbandbredd

Förutom att bekräfta grafikminnet GDDR6X röjer minnestillverkaren namnet på nästa generation Nvidia Geforce-kort. Läs mer

16

NSA varnar för ryska attacker mot Linux

Skadlig kod vid namn Drovorub utnyttjas av den ryska militärens underrättelsetjänst för intrång i Linux-system. Läs mer

67

Datorbutiken Liontech går i graven

Den stockholmsbaserade datorbutiken försätts i konkurs efter de nya ägarna ådragit sig stora skulder. Läs mer

25

Quake II gratis under begränsad tidsperiod

Bethesda bjuder på FPS-klassikern via sin onlinebutik, utlovar Quake III Arena under nästkommande vecka. Läs mer

51

Bild på flaggskepp i RTX 3000-serien läcker ut

Tungt censurerad bild visar bland annat trångbodda minneskretsar och ny Nvlink-anslutning. Läs mer

135

Apple och Google avlägsnar Fortnite från sina butiker

Innehavarna av båda plattformarna ser rött efter att Epic Games infört sin egen lösning för direktbetalningar i Fortnite. Läs mer

29

Senaste Windows Insider Preview fokuserar på grafikinställningar

Tillåter bland annat användare välja vilken grafikprocessor som ska användas i vilka applikationer. Läs mer

19

Fynda inför skolstarten med hjälp av SweClockers medlemmar

Traditionen trogen bjuder SweClockers upp med en specialsida, som samlar erbjudanden och tips från medlemmarna. Läs mer

50

Snabbtitt: Sony WH-1000XM4 – ett par riktigt bra brusreducerande hörlurar

Jonas tar sig an Sonys senaste generation brusreducerande hörlurar för att se om de håller måttet. Häng med på en snabbtitt! Läs mer

9

Intel Alder Lake är hybridprocessorer med prestandafokus

Intel bekräftar officellt sina kommande prestandaprocessorer Alder Lake, vilka kombinerar högpresterande kärnor med energieffektiva sådana. Läs mer