År 2004 släppte Blizzard onlinerollspelet World of Warcraft, som i 15 år har lockat miljontals spelare världen över. Under spelets ansenliga livslängd har dess skapare kontinuerligt uppdaterat det med nya världar, utrustning och uppdrag. På senare tid har även stöd för grafikgränssnittet DirectX 12 adderats, och i samband med detta tillkom också optimeringar för många processorkärnor.

Sett till innehåll avtäcktes och lanserades expansionen Battle for Azeroth i fjol. Därtill avslöjades att en av många efterfrågad variant av spelet blir verklighet, nämligen World of Warcraft Classic. I samband med spelevenemanget Blizzcon kunde spelare för första gången testa den kommande titeln, och på sin webbplats meddelar nu utvecklaren att den skarpa lanseringen sker den 27 augusti 2019.

Wow classic release.jpg

I ett tillhörande Facebook-inlägg understryker Blizzard återigen att World of Warcraft Classic baseras på Patch 1:12 Drums of War. Den klassiska versionen kommer dock inte att levereras med samma kända problem som originalet, och därtill ska stöd för modern hårdvara, säkerhetsfunktioner och uppdaterad antifuskmjukvara adderas.

Från den 15 maj kommer spelare att kunna delta i ett stängt betatest av World of Warcraft Classic, som kantas av tre stresstester som kräver många deltagare. Instruktioner för att delta finns att tillgå genom Blizzards webbplats. Den slutgiltiga versionen släpps klockan 00:00 den 27 augusti, medan de som har en aktiv World of Warcraft-prenumeration kan skapa sin karaktär från och med den 13 augusti.

Kommer du att gå med i The Alliance, The Horde, eller är du inte intresserad av World of Warcraft Classic? Diskutera i kommentarstråden!