För drygt ett år sedan meddelade speljätten Valve att de ämnade att släppa mjukvaruvarianter av Steam Link för de mobila operativsystemen Android och IOS – något som skulle möjliggöra användare att strömma sitt lokala spelbibliotek i Steam till exempelvis mobiltelefoner och surfplattor.

Kort därefter sjösattes mjukvaran för Android samtidigt IOS-versionen lyste med sin frånvaro. Det sistnämnda var ett resultat av att Apple nekat Valve att publicera Steam Link på företagets butik App Store. Apple motiverade detta med att Valve bröt mot sitt utvecklaravtal, detta då Steam Link-appen gav tillgång till både Valves spelbutik och andra handelsplatser utanför Apples ekosystem.

Nu, ett år senare, har Valve gjort justeringarna som krävs och fått grönt ljus att släppa Steam Link på Apples App Store. Till skillnad från Android-versionen har alla kopplingar till Valves butik på Steam plockats bort och funktionaliteten är därför begränsad till att strömma spel som redan finns i användarens bibliotek.

Steam Link kan installeras på enheter med IOS 10 eller nyare versioner samt för Apple TV. Mjukvaran har stöd för MFI-kompatibla handkontroller samt Valves egna Steam Controller. Saknas handkontroll kan även enhetens pekskärm användas för ändamålet med hjälp av ett virtuellt overlay-gränssnitt.

Läs mer om Steam Link:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!