Sony och Microsofts speldivision Xbox har tampats flitigt med varandra under den rådande åttonde generationens spelkonsoler. Efter en felberäknad start på generationen har Microsoft satsat hårt på att lägga en stark grund inför nästa generations konsoler, och Sony har gjort detsamma med ett avtäckande tidigare i vår. Nu går de båda företagen ut med att de ingått i ett samarbete.

MS_Sony_PR.jpg

Samarbetet går ut på att utveckla och förbättra molntjänster för spel- och AI-beräkningar. Dessa tjänster ska bygga på Microsofts molnplattform Azure och de lösningar som samarbetet får fram ska användas i de båda företagens tjänster för att strömma spel och underhållning. Utöver strömmande tjänster ska samarbetet även utveckla bättre verktyg för community-skapat innehåll.

Det gemensamma arbetet runt AI innefattar dels molnbaserade AI-beräkningar, men även att utveckla kretsar för bildigenkänning. Här ska Sonys spetskompetens inom bildsensorer kombineras med Microsofts Azure-baserade AI-tjänster. Denna delen av samarbetet är främst riktat mot företag, men kommer även användas för konsumentfokuserade tillämpningar.

Microsofts pressmeddelande avslutas med att nämna att de båda företagen kommer dela med sig om ny information så fort den blir tillgänglig. Det återstår att se om det färska samarbetet hinner bära frukt i tid för att det ska kunna användas i nästa generations konsoler från de båda företagen.

Läs mer on Microsoft och Sony:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!