Asus presenterar Zenfone 6 – batterijätte på 5 000 milliamperetimmar

Asus presenterar Zenfone 6 – batterijätte på 5 000 milliamperetimmar

Asus nya flaggskeppstelefon Zenfone 6 skryter med en selfie-kamera som kan vändas framåt och bakåt, samt ett massivt batteri på hela 5 000 milliamperetimmar.

Moderna mobiltelefoner bestyckas med allt mer kraftfulla systemkretsar och stora heltäckande skärmar, men batteritiden hänger oftast inte med i kapacitetsökningen. Detta ser Asus ut att vilja ändra på med Zenfone 6 som både får modern systemkrets och ett jättebatteri som borgar för god uthållighet.

2019-05-15_zenfone6_hands-on_Selfie.png
2100x1500_Darkmode_ZenUI.jpg

Asus Zenfone 6 bestyckas med en 6,4 tum stor LCD-baserad skärm med upplösningen FHD+ (2 340 x 1 080), vilken täcker 92 procent av framsidan. Skärmen stöder 100 procent av färgrymden som definieras i DCI-P3. De minimala skärmkanterna uppnås genom att telefonen inte längre har någon främre selfie-kamera som upptar utrymme på skärmens framsida.

Selfie-kameran sitter istället på telefonens övre baksida och kan riktas både framåt och bakåt. Den motordrivna kameralösningen kan nämligen vinklas upp 180 grader för att riktas mot telefonens framsida. Lösningen huserar både huvudkameran på 48 megapixel och bländaröppning på f/1.79 och selfie-kameran på 13 megapixel med 125 graders vidvinkel-kapacitet.

2100x1500_battery.jpg

Ett massivt batteri är det stora säljargumentet för Zenfone 6.

Systemkretsen på insidan är Qualcomms senaste systemkrets Snapdragon 855 som backas av uppemot 8 GB primärminne. Lagringen fås i form av 256 GB internt lagringsminne av UFS 2.1-typ. Den potenta systemkretsen till trots ser Zenfone 6 ut att kunna erbjuda gedigen batteritid då batteriets kapacitet är ordentligt tilltagna 5 000 milliamperetimmmar.

Det stora batteriet kan också snabbladdas med Qualcomms Quick Charge 4.0-teknik och en snabbladdare med 18 W kapacitet ingår i paketet. Detta ska enligt Asus låta användare få en hel dags laddning på en timme, vilket definieras som att ladda upp batteriet till 3 300 milliamperetimmar.

Vidare är Zenfone 6 utrustad med 3,5-millimeters hörlurskontakt och stöd för både SIM-kort och SD-minneskort i samma hållare. Operativsystemet är Android 9 "Pie" med Asus användarmiljö ZenUI. Telefonen ska också vara förberedd för att ingå i betaprogrammet för Android 10 "Q" och få minst två stora systemuppdateringar.

Asus Zenfone 6 kan förbeställas nu och börjar levereras den 25 maj. Det rekommenderade priset för grundmodellen med 6 GB primärminne och 64 GB lagringsminne är 5 299 kronor medan varianten med 128 GB lagringsminne kostar 5 799 kronor. Modellen med 8 GB primärminne och 256 GB lagring går loss på 6 399 kronor.

Läs mer om mobiltelefoner:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!

Skicka en rättelse
0

Huawei väntas påbörja egen kretsproduktion innan årets slut 

Efter tappat TSMC-samarbete ser Huawei ut att satsa på egen kretstillverkning – med start på 45 nanometer. Läs mer

37

Nvidia kan komma att debutera RTX 3000-serien med en trio kort

Toppmodellerna först ut likt "Turing"-lanseringen men med gigantiska mängder grafikminne – inklusive partnerkort. Läs mer

12

Fynda inför skolstarten med hjälp av SweClockers medlemmar

Traditionen trogen bjuder SweClockers upp med en specialsida, som samlar erbjudanden och tips från medlemmarna. Läs mer

130

Veckans fråga: Hur stor är din skärm?

Nöjer du dig med en liten bärbar dator, eller föredrar du bjässar som tar upp hela synfältet på flera meters avstånd? Läs mer

26

Facebook och Microsoft klagar till EU om Apples App Store

EU-kommissionen säger sig vara "medvetna om bekymrena" kring strömmande spel via App Store. Läs mer

32

Microsoft Surface Duo lanseras den 10 september

Dubbla skärmar i ett vikbart format och Android-operativsystem utlovas – till det facila priset 1 399 USD. Läs mer

68

Xiaomi lanserar transparent OLED-TV

  • TV
  • igår 13:10

Xiaomi firar tioårsjubileum genom att lansera världens första genomskinliga massproducerade OLED-TV. Läs mer

82

KaffeClockers – diskutera kaffe i forumet

Vare sig du dricker Juhla Mokka eller rostar och mal eget kaffe har medlemmen GLaDER forumtråden för dig. Läs mer

32

Universalprocessorn Tachyum Prodigy snabbare än Nvidia- och Intel-kretsar

Exekverar emulerad x86-, ARM- och RISC-V-kod snabbare än datacenterlösningar från Intel och Nvidia och klarar Verilog-tester. Läs mer

78

Mozilla säger upp 250 anställda

Företaget bakom webbläsaren Firefox omstrukturerar sin verksamhet och tackar av motsvarande 25 procent av arbetsstyrkan. Läs mer

44

Uppdaterad: Microsoft preciserar kommande Xbox-lansering till den 6 november

Nästa del i Halo-spelserien dröjer till 2021, ett besked som Microsoft kompenserar genom att minska spannet för Xbox-lanseringen.  Läs mer

50

Från mus till ljus – en teknikstund om input lag och latens

Input lag och latens är fördröjningen hos en spelskärm är en viktig och ständigt diskuterad fråga. Som handlar om mer än skärmen. Läs mer