På den taiwanesiska hårdvarumässan Computex deltar årligen en uppsjö av tillverkare och teknikrelaterade företag, och den 28 maj går 2019 års upplaga av stapeln. Förra året figurerade bland andra välrenommerade EK Water Blocks på mässgolvet, där bolaget visade kommande hårdvara för vattenkylning, bestyckad med detaljer av trä.

Nu lanserar tillverkaren konceptet genom serien Lignum och först ut är tre produkter med inslag av valnötsträ. De två vattenblocken som listas i webbutiken innebär enbart estetiska uppgraderingar av befintliga modeller, och på processorsidan handlar det om EK-Velocity-serien.

EKWB Lignum 6.jpg
EKWB Lignum 7.png

Detta innebär att kontaktytan är tillverkad av nickelpläterad koppar och bestyckad med täta kylflänsar, för bättre värmeöverföring. Vattenblockets ovansida består delvis av svart acetalplast, medan valnötsträ och företagets logotyp utgör den synliga delen av toppen. Produkten är kompatibel med AMD:s sockel AM4 samt Intels socklar LGA 115X, LGA 2011 och LGA 2066.

EKWB Lignum 5.png
EKWB Lignum 4.png
EKWB Lignum 3.png
EKWB Lignum 8.png
EKWB Lignum 2.png

Blocket för grafikkort baseras på EK-Vector RE och här finns endast stöd för Nvidias Geforce RTX 2080 Ti med kretskort i referensutförande. Återigen är vattenblockets underdel tillverkat av nickelpläterad koppar, vilken står i kontakt med grafikkrets, grafikminne och spänningshantering. Under toppen av trä gäller en yta av acetal, och i paketet medföljer en svart täckplåt för kortets baksida.

Slutligen släpper EK Water Blocks en kompressionsanslutning, avsedd för hårda rör med diameter om 12 mm. De tre produkterna kan redan nu beställas genom tillverkarens webbutik, medan leveranser inleds den 6 juni. Prismässigt landar kompressionsanslutningarna strax under 19 euro styck, medan vattenblocken för processor och grafikkort kostar 189 respektive 368 euro.

Läs mer om hårdvara med träinslag: