Genom Google och Amazon har det smarta hemmet och röststyrning kommit att användas världen över, och gråimporterade varianter av Google Home-högtalare har länge kunnat köpas hos svenska återförsäljare. I slutet av 2018 släpptes dock de smarta högtalarna Home och Home Mini officiellt i Sverige, samtidigt som röstassistenten Google Assistent började tala svenska.

Diskutera Smarta hem i forumet!

Nu satsar sökmotorjätten vidare på sitt ekosystem i Sverige genom att lansera Nest Hub, produkten som tidigare kallades Google Home Hub men fick nytt namn under Google IO 2019. I grunden syns fortfarande röststyrda Assistent och en tillhörande högtalare, men ny är den 7 tum stora pekskärmen som används för att presentera efterfrågad information.

Ovanför skärmen syns dubbla mikrofoner och en ljussensor, för att anpassa ljusstyrka och färgton efter omgivningen. Utöver den integrerade röstassistenten är Nest Hub utrustad med inbyggd Chromecast-funktion, vilket möjliggör strömning av bilder, film och ljud från andra enheter. På listan av trådlösa anslutningar syns Wifi 5 och äldre, samt Bluetooth 5.0, medan strömförsörjningen är det enda i enheten som ansluts med kabel.

Nest Hub svart 2.JPG
Nest Hub svart.JPG
Nest Hub vit 2.JPG
Nest Hub vit.JPG

Den integrerade högtalaren kommer i grått och svart, medan ramen som omger skärmen är vit. Nest Hub kan nu köpas för 1 449 kronor genom Googles webbutik alternativt via ett flertal svenska återförsäljare, däribland Webhallen och Elgiganten. Nämnvärt är dock att även Nest Hub har kunnat köpas som gråimporterad från flera återförsäljare.

Använder du en röstassistent hemma, och i så fall vilken? Är Nest Hub en potentiell ersättare till din smarta högtalare? Diskutera i kommentarerna!