På Computex 2018 syntes en tydlig trend där tillverkare expanderade sitt produktsortiment i nya riktningar, och för många bolag stod DDR4-minnen på agendan. Ett av dessa företag var Gigabyte, som tillsammans med sina RGB-belysta primärminnen släppte fejkade moduler för att fylla tomma minnesplatser.

Även den anrika chassimakaren Antec doppade tårna i minnesmarknaden under fjolårets mässa, men hittills har tillgången på de då utannonserade produkterna varit obefintlig. Nu presenterar tillverkaren minnespaketet Katana, där den adresserbara RGB-belysningen och modulernas estetiska aspekter är ledord.

Antec-Katana-4.jpg
Antec-Katana-1.jpg

Inledningsvis kommer Katana endast i paket om 16 GB fördelat över två moduler. Frekvensen ligger på 3 600 MHz vid 1,35 volt, medan så kallade timings specificeras till 18-20-20-44. Minneskretsarna täcks av svarta kylflänsar av metall, medan plasten som sprider ljuset från lysdioderna behandlats med en metallfinish, något Antec menar ska ge ett stilfullt utseende även när belysningen är avstängd.

► Läs allt från #computex-2019

Huruvida bolaget väljer att utöka Katana-serien med snabbare eller större paket återstår att se, vilket även gäller pris och tidpunkt för lansering. Sannolikt handlar det dock om lansering senare under 2019, till priser jämförbara med andra produkter riktade mot samma målgrupp.

Läs mer om DDR4-minnen:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!