Corsair är en av de största aktörerna på hårdvarumarknaden och har precis som många konkurrenter ett stort produktutbud som spänner över flera olika kategorier. Under 2018 utökade företaget sin portfölj ytterligare genom att förvärva Elgato Gaming, som gjort sig mest kända för kontrollenheten Stream Deck som primärt används för inspelning och strömning av datorspel.

Under Computex 2019 presenteras ett nytt tillskott i Stream Deck-familjen, vilket får namnet Stream Deck XL. Som namnet antyder handlar det om kontrollenhet av modell större och den bestyckas med 32 stycken anpassningsbara knappar, att jämföra med de 15 stycken som finns på den normalstora varianten.

Corsair-Elgato-1.jpg
Corsair-Elgato-2.jpg
Corsair-Elgato-4.jpg

Förutom storleken handlar det om samma produkt som tidigare. Precis som de mindre varianterna Stream Deck och Stream Deck Mini, har varje knapp en egen LCD-panel som kan visa bilder som väljs av användaren.

I samband med den nya Stream Deck-enheten släpps även en mobilapplikation med namnet Stream Deck Mobile. Den släpps för IOS-enheter och ger tillgång till 15 virtuella knappar som kan användas på samma sätt som den fysiska knappsatsen.

► Läs allt från #computex-2019

Applikationen kan testas gratis under en begränsad period och kostar därefter 2,99 USD per månad alternativt 24,99 USD per år, motsvarande 36 respektive 300 kronor inklusive moms. Stream Deck XL blir tillgänglig inom kort och har ett rekommenderat pris på 250 USD, motsvarande 3 000 kronor inklusive moms.

Läs mer om Corsair på Computex 2019:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!