Den amerikanska tillverkaren Corsair har en bred produktportfölj och under årets upplaga av Computex utökades den ytterligare, i och med lanseringen av lösa delar för vattenkylning i den nya Hydro X-serien. Utöver chassin och primärminnen har bolaget även ett digert utbud av nätdelar, där RMX är en populär serie som under 2018 släpptes i uppdaterat utförande.

På Computex 2019 återupplivar Corsair nätaggregatsserien RM, som placerar sig mellan de befintliga serierna RMX och något billigare TX. En tydlig skillnad mellan TX- och RMX-familjerna är att förstnämnda har en halvmodulär kabeluppsättning, medan samtliga kablar kan tas bort hos den senare. För RM-serien står också en fullt modulär design på agendan.

Corsair-RM-nätaggregat-2.jpg
Corsair-RM-nätaggregat-3.jpg

Nätdelarna kommer i de tre effektklasserna 650, 750 och 850 watt och för samtliga gäller certifiering enligt 80 Plus Gold. När det kommer till prestanda uppges RM-modellerna att hamna någonstans mitt emellan RMX- och TX-syskonen i motsvarande effektklass, men tester får utvisa vad detta innebär i konkreta siffror.

► Läs allt från #computex-2019

Kylningen sköts av en 135 mm-fläkt och vid låg belastning är nätaggregatet passivt. Storleksmässigt mäter serien in på 86 × 150 × 160 mm (H × B × D) vilket är på samma nivå som RMX-enheter. RM-serien levereras med tio års garanti och landar i respektive effektklass omkring 100 kronor billigare än RMX-varianterna, och RM650 bör således landa strax över 1 000 kronor.

Läs mer om Corsair på Computex 2019: