Under den årliga hårdvarumässan Computex visar en rad tillverkare kommande produkter och nya prototyper av allt från chassin och kringutrustning, till moderkort och kylare. Med en invigning signerad AMD har stora delar av Computex 2019 kretsat kring Ryzen 3000-serien och tillhörande moderkort, men även nätdelar, chassin och kylning har varit stora poster.

Phanteks är kanske mest kända för sina datorlådor och under mässan visar bolaget mastodontchassit Enthoo Luxe 2, men även en uppdaterad variant av populära Eclipse P400, med frontpanel av mesh-galler. Företaget har även produkter för vattenkylning i sortimentet och i montern syns nya vattenblock och en så kallad distro plate, som underlättar rördragning vid vattenkylning.

Phanteks-Distro-Plate-Watercooling-1.jpg
Phanteks-Distro-Plate-Watercooling-2.jpg
Phanteks-Distro-Plate-Watercooling-3.jpg
Phanteks-Distro-Plate-Watercooling-7.jpg

Sistnämnda har namnet Glacier D140 och monteras med samma fästpunkter som en 140 mm-fläkt, och monterad baktill i Luxe 2 demonstrerar Phanteks produktens funktion. Vattenrör från processor-, grafikkortsblock och radiatorer ansluts till terminalen av akrylplast, som i sin tur leder vattnet till de olika komponenterna. Detta har dels en estetisk roll, dels resulterar det i färre komplicerade böjningar.

Phanteks-Distro-Plate-Watercooling-6.jpg

När det kommer till vattenblock för processorer syns Glacier C360I och Glacier C360A, där de avslutande bokstäverna står för kompatibilitet med Intel- respektive AMD-socklar. Konkret handlar det om Intels LGA 115X och LGA 2066, medan AMD:s AM3 och AM4 listas. Därutöver handlar det om snarlika vattenblock, med transparent akryltopp, inbyggd adresserbar RGB-belysning och kopparbas.

Phanteks-Distro-Plate-Watercooling-6.jpg

På grafikkortsfronten avtäcks också nya vattenblock ämnade för AMD:s Radeon VII och Asus Strix-variant av Nvidia Geforce RTX 2070 och RTX 2060. Oavsett modell bjuds det på en heltäckande kopparbas, som ackompanjeras av RGB-belysning. De täckplåtar som syns på akryltoppen är utbytbara och kommer i krom-färgat och svart utförande.

Phanteks-Distro-Plate-Watercooling-5.jpg

Slutligen syns en duo reservoarer i form av rätblock, som har namnen Glacier R160C och Glacier R220C där siffrorna beskriver storlekarna. De båda produkterna levereras med monteringspunkter för en DDC-pump och i likhet med övriga Glacier-serien gäller adresserbar RGB och stora delar akryl.

► Läs allt från #computex-2019

Techpowerup skriver att både den mindre och större reservoaren samt distro plate släpps mot slutet av juli, till ett rekommenderat pris om 80, 90 respektive 100 euro. Vattenblocken för processorer landar på 80 euro och släpps tidigt i augusti, medan motsvarigheterna för grafikkort ska bli tillgängliga i mitten av juni för 150 euro.

Läs mer om kylning från Computex 2019: