Be Quiet visar chassit Pure Base 500 – instegsmodell i budgetklassen

Be Quiet är inte kända för billiga chassin, men lanserar nu instegschassit Pure Base 500 som ska lägga sig på en lägre prisnivå än tidigare modeller från tillverkaren.

Mer eller mindre alla utom en modell av Be Quiets tidigare chassin landar på prislappar som överstiger tusenlappen, vilket gör varumärkets designfilosofi något otillgängligt för budgetbyggaren. Detta ämnar företaget att ändra på med instegsmodellen Pure Base 500.

Be-Quiet-Pure-Base-500-1.jpg
Be-Quiet-Pure-Base-500-4.jpg
Be-Quiet-Pure-Base-500-11.jpg

Fokus för Pure Base 500 är att leverera en prisvärd produkt med låg ljudnivå, där Be Quiet har pratat med användare för att se vilka funktioner som var viktigast att behålla från företagets mer påkostade modeller. Därför kommer Pure Base 500 med två förinstallerade Pure Wings 140 mm-fläktar samt ljuddämpande material i toppen, på sidorna och i framkant.

Internt behålls dessutom den typiska skiljeplåten som täcker nätaggregat och hårddiskburen, och delar upp chassit i två kammare. Avsaknaden av hårddiskbur i huvudkammaren borgar för ett bättre luftflöde då fläktarna kan blåsa rakt på moderkortet, där det finns stöd för modeller upp till formfaktorn ATX.

Be-Quiet-Pure-Base-500-7.jpg
Be-Quiet-Pure-Base-500-2.jpg
Be-Quiet-Pure-Base-500-5.jpg
Be-Quiet-Pure-Base-500-6.jpg
Be-Quiet-Pure-Base-500-8.jpg
Be-Quiet-Pure-Base-500-9.jpg
Be-Quiet-Pure-Base-500-10.jpg

Den som vill offra ljudnivå för bättre kylningsförmåga kan även se fram emot möjligheten att byta ut ljuddämpningen i toppen mot en perforerad plåt. Sistnämnda ger möjligheten till att montera vattenkylning i toppen med plats för radiatorer som kan vara upp till 240 mm långa, medan framkanten sväljer radiatorer på upp till 360 mm. I toppen, botten och framkant finns dessutom avtagbara dammfilter.

Pure Base 500 lanseras i de tre färgerna grå, svart och vit. Den som vill hänga på trenden med härdat glas behöver inte hänga läpp då samtliga färger går att få med just härdat glas. Grundfärgen svart har lägsta ingångspris och ett annat färgval ökar priset med sex euro. Den som väljer att köpa chassit med glaspanel får betala ytterligare tio euro.

Storleken gör att chassit sätts på kollisionskurs med Fractal Designs populära Define C, som också saknar plats för 5,25-tumsenheter för att kunna krympa på djupet. I likhet med Define C gäller då även ett begränsat antal lagringsplatser med upp till fem 2,5-tumsenheter eller två hårddiskar.

Sett till placeringen återfinns två platser för 2,5-tumsenheter i framkant, två bakom moderkortsplåten samt en hårddiskbur i framkant under skiljeplåten för 3,5-tumsenheterna. Trots en nätt profil på 463 × 231 × 450 mm finns det plats för väl tilltagna processorkylare på upp till 183 mm i höjd.

► Läs allt från #computex-2019

Introduktionspriset för det svarta chassit i grundutförande lägger sig på cirka 70 euro, motsvarande omkring 740 kronor. Be Quiet Pure Base 500 bör landa i butik redan under september med samtliga färger tillgängliga från start.

Läs mer om chassin på Computex:

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!

Skicka en rättelse
1

Fredagspanelen Mini 1: Ampere för hela slanten

Vägen till lanseringen av höstens grafikkort har kantats av ovanligt många rykten. Vi djupdyker i ämnet. Läs mer

10

Intel Architecture Day 2020 – en summering

Intel avslöjar detaljer kring Tiger Lake och visar upp den kommande grafiksatsningen Xe – vi sammanfattar det hela. Läs mer

26

Micron bekräftar GDDR6X för Geforce RTX 3090 – upp till 1 TB/s minnesbandbredd

Förutom att bekräfta grafikminnet GDDR6X röjer minnestillverkaren namnet på nästa generation Nvidia Geforce-kort. Läs mer

16

NSA varnar för ryska attacker mot Linux

Skadlig kod vid namn Drovorub utnyttjas av den ryska militärens underrättelsetjänst för intrång i Linux-system. Läs mer

67

Datorbutiken Liontech går i graven

Den stockholmsbaserade datorbutiken försätts i konkurs efter de nya ägarna ådragit sig stora skulder. Läs mer

25

Quake II gratis under begränsad tidsperiod

Bethesda bjuder på FPS-klassikern via sin onlinebutik, utlovar Quake III Arena under nästkommande vecka. Läs mer

51

Bild på flaggskepp i RTX 3000-serien läcker ut

Tungt censurerad bild visar bland annat trångbodda minneskretsar och ny Nvlink-anslutning. Läs mer

135

Apple och Google avlägsnar Fortnite från sina butiker

Innehavarna av båda plattformarna ser rött efter att Epic Games infört sin egen lösning för direktbetalningar i Fortnite. Läs mer

29

Senaste Windows Insider Preview fokuserar på grafikinställningar

Tillåter bland annat användare välja vilken grafikprocessor som ska användas i vilka applikationer. Läs mer

19

Fynda inför skolstarten med hjälp av SweClockers medlemmar

Traditionen trogen bjuder SweClockers upp med en specialsida, som samlar erbjudanden och tips från medlemmarna. Läs mer

50

Snabbtitt: Sony WH-1000XM4 – ett par riktigt bra brusreducerande hörlurar

Jonas tar sig an Sonys senaste generation brusreducerande hörlurar för att se om de håller måttet. Häng med på en snabbtitt! Läs mer

9

Intel Alder Lake är hybridprocessorer med prestandafokus

Intel bekräftar officellt sina kommande prestandaprocessorer Alder Lake, vilka kombinerar högpresterande kärnor med energieffektiva sådana. Läs mer