Spelserien Baldur's Gate anses av många vara en av de bästa i sin genre och har prisats för sitt manus och sin snillrika design. Den senaste delen, Baldur's Gate II: Shadows of Amn, släpptes år 2001 och sedan dess har många hoppats på en regelrätt uppföljare. Det har sedan en tid tillbaka ryktats om att en sådan är under utveckling och nya uppgifter talar nu för att så är fallet.

sin webbplats har Larian Studios, mest kända för Divinity: Original Sin-serien, lagt upp ett videoklipp som visar en logotyp med siffran tre. Det spekulerades kring att det handlar om Divinity: Original Sin III, men enligt Twitter-användaren Kunkken rör det sig istället om Baldur's Gate III.

När videoklippet sparas ned och öppnas i en textredigerare syns namnet Baldur's Gate och Dungeons & Dragons på flera kodrader, något som uppges bekräfta att utvecklaren arbetar på en ny del i den klassiska rollspelsserien. Det har tidigare ryktats om att Larian Studios arbetar på Baldur's Gate III, något som de då dementerade.

Utvecklaren har inte kommenterat på de nya uppgifterna. Troligt är att ett avtäckande sker under E3 2019, som pågår mellan den 11 och 13 juni.