Nvidias senaste flaggskepp i uppställningen av grafikkort heter Geforce RTX 2080 Ti, en paket baserat på företagets senaste Turing-arkitektur som i normala fall upptar två kortplatser i datorsystemet. Partnertillverkare kan dock utveckla egna lösningar som ändrar på dessa grundegenskaper, något Zotac gjort med Geforce RTX 2080 Ti Arcticstorm.

zt-t20810k.jpg

En av de stora nyheterna som särskiljer Zotacs kort från många konkurrenter är att det är utrustat med vattenkylning direkt från fabriken, i form av det egna vattenblocket Arcticstorm. Detta är utrustat med fittings så det kan kopplas ihop med användares befintliga system för vattenkylning.

ZotacRTX4.jpg
ZotacRTX2.jpg

Dess fittings består av standard-fittings på G 1/4. Vattenblocket är också utrustat med kopparbaserade mikrokanaler för vattengenomflöde på 0,3 millimeter. Energiförsörjning sker via 16+4 faser. För den som gillar att skräddarsy systemets estetiska utseende är Zotacs kort också bestyckat med LED-baserad belysning i form av Spectra 2.0.

Slutligen kan kortets överklockningskapacitet styras med den tillhörande mjukvaran Firestorm, där även kortets Spectra 2.0-belysning kontrolleras. Från fabrik kommer kortet med boost-frekvens på 1 575 MHz, ett marginellt steg upp från de 1 545 MHz som Nvidias referenskort stoltserar med.

Kortets formfaktor ska även möjliggöra varianter som bara upptar en kortplats i systemet, men den produkt som lanseras idag upptar två kortplatser. Zotac Gaming Geforce RTX 2080 Ti Arcticstorm finns att köpa nu till prislappar om cirka 18 500 kronor.

Källa: Zotac

Läs mer om Nvidia Geforce RTX: