Tidigare under kvällen presenterade Google ytterligare detaljer om den strömmade speltjänsten Stadia, inklusive prisnivåer och några av speltitlarna som kommer kunna spelas på tjänsten. En av dessa är det efterlängtade rollspelet Baldur's Gate III, som utvecklas av Larian Studios.

De första två delarna i Baldur's Gate-serien utvecklades av Bioware och släpptes i slutet av 90-talet respektive början av 2000-talet. Spelen byggdes på spelmotorn Inifinity Engine, en välanvänd motor i strategiska rollspel som utspelar sig i isometriskt perspektiv. Båda spelen bygger på regelböckerna från bordsrollspelen Dungeons and Dragons som numera ägs av Wizards of the Coast.

chrome_180323_as.jpg
chrome_180344_as.jpg
chrome_180353_as.jpg
chrome_180419_as.jpg

Trots att serien uppskattades stort av både publik och spelmedia lades den på is när utgivaren Black Isle Studios gick i konkurs, men i enlighet med tidigare rykten får den alltså en fortsättning med Larian Studios bakom rodret. Swen Vincke, studiochef och grundare för Larian Studios, säger att studion varit i kontakt med Wizards of the Coast om att få göra Baldur's Gate III, men att de tidigare fått nej.

chrome_180434_as.jpg

Larian Studios framgångar med de isometriska rollspelen Divine Divinity: Original Sin och Divinity: Original Sin 2 ändrade dock på detta, och Wizards of the Coast ska då ha kontaktat Larian Studios om att utveckla den tredje delen i Baldur's Gate-sagan. Studions arbetsstyrka ska ha tredubblats inför produktionen av Baldur's Gate III, vilket skvallrar om en matig spelupplevelse.

Avtäckandet innehåller endast en förrenderad videosekvens och demonstrationer av spelmekanik och teknisk presentation visas inte denna gång. Konkret information om lansering saknas, men Baldur's Gate III ska släppas till PC och Google Stadia-tjänsten som når marknaden i november. Möjligen kan ytterligare detaljer presenteras under E3-mässan, som går av stapeln nästa vecka.

Har du varma minnen från Baldur's Gate-serien, eller för den delen Larian Studios Divinity-titlar? Dela med dig i kommentarerna!

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!