Nyligen höll Google sin utvecklarkonferens I/O 2019, där de presenterade en rad nyheter inom såväl tjänster och mjukvara som hårdvara. Inom den senare kategorin hamnar Pixel 3a och Pixel 3a XL, två nya telefoner i Pixel-serien som baseras på Pixel 3 men är något nedskalade sett till hårdvara och pris.

Under 2019 väntas Google släppa ytterligare en smart telefon i form av Pixel 4, vilken hittat ut på webben i form av konceptbilder och renderingar som visar den nya modellen. Google har nu själva publicerat en bild via Twitter som visar Pixel 4 och bekräftar äktheten av de bilder som tidigare publicerats av inofficiella källor.

Bilden visar endast telefonens baksida, som till skillnad från tidigare modeller endast går i en färg istället för två. En annan detalj är vad som ser ut att vara två kameror i enhetens övre kant, vilka innesluts i en kvadrat tillsammans med sensor och blixt.

Nämnvärt är även avsaknaden av fingeravtrycksläsare, vilken Google traditionellt sett placerat på baksidan av sina telefoner. Möjligt är att denna nu flyttats till enhetens framsida och placerats under skärmen. Det handlar dock i dagsläget endast om spekulationer och Google har ännu inte avslöjat några uppgifter när det kommer till mjuk- eller hårdvara.

Även lanseringsdatumet för Google Pixel 4 är i dagsläget okänt. Baserat på tidigare modeller är det dock troligt att det officiella avtäckandet sker i början av oktober med en lansering senare under månaden.

Läs mer om Googles produkter:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!