Koreanska LG är en gigant när det kommer till TV-apparater och datorskärmar, men bolaget förser även många andra tillverkare med bildpaneler. I samband med 2019 års upplaga av CES-mässan passade LG på att avtäcka en påkostad spelskärm under egen flagg, där IPS-panel med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar parades av uppdateringsfrekvens på 144 Hz och Nvidia G-Sync.

Nu jobbar LG vidare på det inslagna spåret och presenterar en duo spelanpassade skärmar, som också är bestyckade med egentillverkade Nano IPS-paneler. Paradnumret är bildpanelernas responstider om en millisekund, och skärmduon blir världens första att kombinera paneltypen med den låga fördröjningen.

UltraGear-Nano-IPS-G-SYNC-Gaming-Monitor_2.jpg

Den mer påkostade av spelskärmarna är Ultragear 38GL950G, som är en välvd historia med upplösningen 3 840 × 1 600 pixlar och bildförhållandet 21:9. Panelen levereras med en uppdateringsfrekvens om 144 Hz men kan sedan överklockas till 175 Hz. Detta sällskapas av adaptiv bildsynkronisering enligt Nvidia G-Sync och ljusstyrka på 450 cd/m² (nits), vilket uppnår VESA-standarden Display HDR 400.

Modellen Ultragear 27GL850 har den något lägre ljusstyrkan 350 cd/m² och upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar. Återigen listas 144 Hz som uppdateringsfrekvens, men möjligheten till överklockning är bortskalad. Gällandes adaptiv bildsynkronisering har skärmen stöd för VESA Adaptive Sync (Freesync) och är även certifierad enligt Nvidias G-Sync Compatible-program.

I övrigt är specifikationerna för modellerna snarlika och färgomfånget är 98 procent av DCI-P3-spektrumet, eller 135 procent av sRGB-färgrymden. Därtill listas ett kontrastförhållande om 1000:1, betraktningsvinklar om 178° samt nämnda responstid på en millisekund.

Skärmduon är utrustad med två USB 3.0 och när det gäller bildanslutningar syns en Displayport och HDMI. För den mindre skärmen gäller två HDMI-anslutningar, vilket halveras hos den större modellen och istället är integrerad belysning en funktion exklusiv för denna.

Någon gång under årets tredje kvartal ska spelskärmarna bli tillgängliga i Europa, men uppgifter kring officiella priser i dagsläget okända. Båda modellerna finns dock listade hos Inet, där Ultragear 27GL850 landar på 6 490 kronor. Storasyskonet har istället en saftigare prislapp strax under 24 990 kronor, men om detta motsvarar de slutgiltiga nivåerna återstår att se.

Läs mer om spelskärmar:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!