LG presenterar spelskärmar med 144 Hz och Nano IPS-paneler med låg responstid

LG presenterar spelskärmar med 144 Hz och Nano IPS-paneler med låg responstid

Med serien Ultragear ämnar LG leverera spelskärmar med uppdateringsfrekvens från 144 Hz, parat med högupplösta IPS-paneler som har responstid på en ynka millisekund.

Koreanska LG är en gigant när det kommer till TV-apparater och datorskärmar, men bolaget förser även många andra tillverkare med bildpaneler. I samband med 2019 års upplaga av CES-mässan passade LG på att avtäcka en påkostad spelskärm under egen flagg, där IPS-panel med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar parades av uppdateringsfrekvens på 144 Hz och Nvidia G-Sync.

Nu jobbar LG vidare på det inslagna spåret och presenterar en duo spelanpassade skärmar, som också är bestyckade med egentillverkade Nano IPS-paneler. Paradnumret är bildpanelernas responstider om en millisekund, och skärmduon blir världens första att kombinera paneltypen med den låga fördröjningen.

UltraGear-Nano-IPS-G-SYNC-Gaming-Monitor_2.jpg

Den mer påkostade av spelskärmarna är Ultragear 38GL950G, som är en välvd historia med upplösningen 3 840 × 1 600 pixlar och bildförhållandet 21:9. Panelen levereras med en uppdateringsfrekvens om 144 Hz men kan sedan överklockas till 175 Hz. Detta sällskapas av adaptiv bildsynkronisering enligt Nvidia G-Sync och ljusstyrka på 450 cd/m² (nits), vilket uppnår VESA-standarden Display HDR 400.

Modellen Ultragear 27GL850 har den något lägre ljusstyrkan 350 cd/m² och upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar. Återigen listas 144 Hz som uppdateringsfrekvens, men möjligheten till överklockning är bortskalad. Gällandes adaptiv bildsynkronisering har skärmen stöd för VESA Adaptive Sync (Freesync) och är även certifierad enligt Nvidias G-Sync Compatible-program.

I övrigt är specifikationerna för modellerna snarlika och färgomfånget är 98 procent av DCI-P3-spektrumet, eller 135 procent av sRGB-färgrymden. Därtill listas ett kontrastförhållande om 1000:1, betraktningsvinklar om 178° samt nämnda responstid på en millisekund.

Skärmduon är utrustad med två USB 3.0 och när det gäller bildanslutningar syns en Displayport och HDMI. För den mindre skärmen gäller två HDMI-anslutningar, vilket halveras hos den större modellen och istället är integrerad belysning en funktion exklusiv för denna.

Någon gång under årets tredje kvartal ska spelskärmarna bli tillgängliga i Europa, men uppgifter kring officiella priser i dagsläget okända. Båda modellerna finns dock listade hos Inet, där Ultragear 27GL850 landar på 6 490 kronor. Storasyskonet har istället en saftigare prislapp strax under 24 990 kronor, men om detta motsvarar de slutgiltiga nivåerna återstår att se.

Läs mer om spelskärmar:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!

Skicka en rättelse
17

Från mus till ljus – en teknikstund om input lag och latens

Input lag och latens är fördröjningen hos en spelskärm är en viktig och ständigt diskuterad fråga. Som handlar om mer än skärmen. Läs mer

17

Huawei Kunpeng 920 3211K uppges vara snabbare än Core i9-9900K

Den 24-kärniga kinesiska processorn ryktas ge självaste Intel på nöten i flertrådade laster. Läs mer

16

Samsung-anställda gripna efter att ha sålt OLED-information till Kina

Koreansk teknik gällande utskrift av OLED-paneler kan på ett olagligt vis ha hamnat i Kina, enligt koreanska rapporter. Läs mer

30

Apple döms för monopolmissbruk i Ryssland

Landets antimonopoltjänst hävdar att Apple missbrukar sin dominanta marknadsposition. Läs mer

24

Nytt tillskott i shoppen – retrodoftande poster

Om dina väggar suktar efter sockel 775-nostalgi har vi botemedlet i vår shop. Även en ny bärkasse debuterar. Läs mer

83

Apple inleder rättslig process mot päronlogotyp

Recept- och måltidsapplikationen Prepear i skottgluggen när Apple anser att dess logotyp kan förknippas med Iphonemakaren. Läs mer

12

AMD:s "Renoir"-uppföljare "Cezanne" läcker ut i databas

En bärbar medlem i Ryzen 5000-uppställningen med Zen 3-kärnor och snabbare Vega-grafik skymtas hos Sisoftware. Läs mer

3

Dreamhack Winter skjuts till nästa år

Vinterns stora spelfest får samma behandling som sommarens Dreamhack, det vill säga ett nytt och ännu obestämt datum år 2021. Läs mer

52

Snabbtest: Grafikprestanda i Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn har lanserats till PC och redaktionen står redo med testriggen för ett snabbtest med femton grafikkort. Läs mer

22

Samsung inleder expansion av världens största halvledarfabrik

Tillbyggnationen av Pyongtaek-fabriken inleds under september månad och beräknas kosta 220 miljarder kronor. Läs mer

45

Nvidia räknar ned till Geforce-nyheter

Bolagets konsumentdivison tar till Twitter och räknar ned till den 31 augusti. Läs mer

38

Apple A14 Bionic kan prestera 40 procent bättre än A13

Den kommande Iphone 12-processorn ryktas dessutom erbjuda upp till 50 procent bättre grafikprestanda. Läs mer