Tillverkaren Corsair är troligen mest känd för sitt utbud av datorkomponenter av olika slag, med allt ifrån primärminnen till datorchassin i alla möjliga storlekar. Sedan en tid tillbaka är företaget även en stor aktör när det kommer till kringutrustning och har ett brett utbud av möss och tangentbord för spelande.

Nu avtäcker företaget sitt senaste tillskott, som får namnet Nightsword RGB. Fokus för pekdonet ligger på anpassningsmöjligheter, och då främst när det kommer till vikten. Musen har sex stycken platser på undersidanför att montera vikter och enligt Corsair möjliggör det 120 olika konfigurationer för vikt och balans.

corsair-5.jpg
corsair-2.jpg
corsair-1.jpg

Om användaren har Corsairs styrningsmjukvara ICUE installerad kan denna läsa av vikterna i pekdonet i realtid och ge rekommendationer för vilka vikter som bör användas och var de bör placeras för bästa möjliga balans. Musen är också bestyckad med RGB-belysning, vilken även den kan anpassas via mjukvaran.

Sett till övriga funktioner bestyckas musen med åtta programmerbara knappar, som kan anpassas för att utföra olika kortkommandon. I specifikationsväg handlar det om en Pixart PMW3391-sensor med ett maximalt DPI-värde på 18 000.

Corsair Nightsword RGB har en rekommenderad prislapp på 80 EUR, motsvarande 860 kronor inklusive moms. Modellen finns tillgänglig direkt från Corsairs egna butik och ska dyka upp i svensk handel under juni månad.

I butiken: SweClockers Logo Tee

Den legendariska SweClockers-gubben! Denna högtidsklädsel passar bäst att använda på särskilt minnesvärda dagar, såsom grafikkortslanseringar, och bör likt andra värdesaker förvaras i kassaskåp. Begränsad upplaga!

Köp här!